Rehber Ekran yenileme hızından daha fazla FPS almak ve yüksek FPS'nin önemi

@PPrens Konuyu okudunuz mu? Sorunun cevabını söylemiyorum konuyu okuyun. Diğer sorunun cevabı hikayeli oyunlarda açabilirsiniz, size kalmış keyfi.
Keyfi zaten bana kalmış performans açısından hangisi daha iyi diye soruyoruz. Bu konuda nokta cevaplar yok, PC'den iyi anlamayan birisi bunları çözemeyebilir.

FPS sabitlenmeli diyen kesime karşı savaşabileceğimiz bir kaynağımız oldu artık, teşekkürler.

Genel olarak hayatlarına sabit fikirle devam ettikleri için bu yazıdan bir şey anlayacaklarını sanmıyorum.

Aslında biraz En Büyük Ortak Bölen'i andırıyor değil mi hocam?

@PPrens
Konudan Alıntı: 60 Hz'yi ele almaya devam edelim, insan gözünün 60 FPS'den fazlasını göremediğini düşünüyor ancak bu tamamen doğru değil. Örnek ile devam edelim, masaüstünde ekranda saniyede 1 piksel hızla hareket eden bir imleç var, bu yüzden düzgün görmek için sadece 1 FPS'ye ihtiyacımız var, şimdi soldan sağa saniyede 150000 piksel hızla hareket eden bir nesneniz olduğunu varsayalım. Şimdi net bir şekilde görmek için ne kadar FPS'ye ihtiyacını var? 1920x1080 gibi bir çözünürlüğe sahipseniz, piksellerimize böleriz ve 1080/150000= 0.0072 çıkar 7.2 ms elde ederiz. Öyleyse, 1000/7.2= 139 yapar. Bu nesneyi düzgün bir şekilde görmek için 139 FPS'ye ihtiyacımız olduğu anlamına gelir, yani 60 Hz monitör ile çok yüksek grafikli oyunlar oynarsanız ve 60 FPS'den fazlasını elde ediyorsanız, 60 FPS oyun ile 120 FPS oyun oynayışında kesinlikle fark olacaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…