Ekrana görüntü gelmiyor

castin11

Centipat
Katılım
13 Ocak 2020
Mesajlar
7
Bundan 4 ay önce ekran kartım arızalanmıştı, aynı şekilde ekran gelmiyordu ama kasa düzgünce çalışıyordu. Bip sesi geliyordu fanlar doğru çalışıyordu. Ekran kartı değiştirdim sorun düzeldi. 1 ay önce de 2 tane 4 GB RAM'im var, onlardan birinin aktif olmadığını fark ettim. Kontrol ettiğimde o RAM'in bulunduğu slotun bozulduğunu fark ettim. RAM'lerde bir sıkıntı yoktu diğer slotlara takarak 8 GB kullanmaya devam ettim. Fakat bu günlerde PC açmaya çalıştığımda fanlar çalışıyor ama bip sesi yok. İşlemci fanı düzgün çalışıyor ama ekran kartı fanı tekliyor, bir dönüyor, durup tekrar dönüyor. R bunun üzerine bir arkadaştan yardım aldım. Güç kaynağı, RAM denedik fakat değişiklik yoktu. Ekran kartı anakart deneme şansımız olmadı. Sizce sorun hangisinde? Ekran kartı geçen bozulduğunda bip sesi geliyordu. Sizce anakart değiştirmeli miyim, sorun anakartta mıdır?
Bir de bu sorun olmadan önce ben bilgisayarı genelde açık bırakırım, uykuya girer daha sonra geldiğimde fareye dokunup kullanmaya devam ederim. 2 3 haftadır fareye dokunduğumda uyanmıyordu PC. Tekrar gücü kesip çalıştırmam gerekiyordu.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Çok yüksek bir ihtimalle anakartınızdaki bazı kondansatörler arızalanmıştır. Aynı problemi eski sistemimde yaşıyordum. Güvenilir bir birgisayarcıya verdim adamlar kondansatör değiştirmişlerdi. 150 TL para verdim aylarca problemsiz çalışmaya devam ediyor. İstanbul Anadolu Yakası tarafındaysan bu işi çözecek bilgisayarcı önerebilirim. Sorun muhtemelen anakart kaynaklı.
 
Tek yapmanız gereken bir ekran kartı bulup denemeniz. Ben anakartta sorun olduğunu düşünmüyorum tam aksine ekran kartınız porblemli gibi geldi. Farklı bir anakart denemeniz meşekkatli olacağından, ekran kartı denemeniz daha kolay olacaktır. Ek bir ihtimal PSU'nun bozulmuş olabileceğidir.
 
bulunduğum ilçede tamir ettirebileceğim yada ekran kartı deneyeceğim bir yer yok sanırım anakart almam gerekecek vga girişli sata 3 anakartlarda az sata 2 vga girişli bir anakart alıp ekran kartı bozuk ise deneme yanılma ile oradan anlarım nerede sorun olduğunu
 
Anakart veya ekran kartınızı test etmeye çalışın. Anakartınızın kendi VGA, DVI veya HDMI portu varsa oradan görüntü almaya çalışın. Bunu yapmak için mevcut harici ekran kartını sökmüş olmanız gerekiyor. Takılı olursa anakarttan görüntü alamazsınız. Benim başıma gelen arıza anakart kaynaklı fakat bu probleme birçok arıza sebep olabilir. En başta ekran kartı, anakart ve RAM bellekler ilk şüpheliler olmalıdır. Tüm bunların dışında PSU kaynaklı herhangi bir elektrik kaçağı falan yada statik elektrik birikmişse, görüntü gelmeyebilir. Sistemi komple kapatın ve elektrik bağlantılarını kesip BIOS pilini çıkartın ve 10 dakika kadar bekleyip pilsiz olarak sistemi çalıştırmayı deneyin. Küçük bir ihtimal ama görüntü gelip sorunsuz olarak kullanabilirsin. Bir süre RAM bellekleri ayrı ayrı test edebilirsin. Görüntü alırsan Memtest ile RAM bellekleri test et. Herhangi bir hata ile karşılaşmazsan direk topu anakart ve ekran kartına atabilirsin.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı