Ekrana görüntü gelmiyor

wolker5959

Hectopat
Katılım
7 Temmuz 2016
Mesajlar
5
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Selamlar öncelikle kısaca yaşadığım süreci anlatayım. İlk başta oyun oynarken bilgisayar no-signal hatası verdi ve kapatıp açtığımda hiçbir FPS sorunum falan yoktu oyun oynamaya devam ettim sonra 15 dk sonra bir kontrol edeyim ekran kartını dedim ve RAM'leri falan çıkarıp taktım ekran kartını da aynı şekilde çıkarıp taktım. Sonradan bilgisayarı açmaya çalıştığımda açılmadı ve ekran kartını söküp anakarta VGA kablosu taktım tekrardan açılmadı. Açılmadı dediğim bilgisayar çalışıyor fakat ekrana görüntü gelmiyordu tekrardan uğraşırken RAM'leri tek tek çıkarıp denediğimde bir RAM'i çıkardım bilgisayar düzgün açıldı. Benim burada merak ettiğim konu şu sizce diğer bir parçalardan ekrandan görüntü gitme olmuştur yoksa RAM bozuk olduğu için olmuştur bir bilgi verebilir misiniz? RAM'ler no-signal hatasına neden olur mu?
Bir de ekleme yapayım oyunda no-signal hatası aldığımda arkadan oyun sesleri filan geliyordu.2. RAM'i 1. RAM'in soketine taktığımda bilgisayar yeniden görüntü vermiyor ekrana.
 
Herşeyden önce donanım sökeceğiniz her seferde kasaya gelen gücü kesip power tuşuna tekrarlı şekilde 5-6 defa basarak statik elektirik boşaltın.
Anakartınızda 2 bellek slotumu var?
İlk önce belleklerin pinlerini silgi ile temizleyip her 2 bellek takılı iken bir deneme yapın.
 
2 bellet slotu var dediklerini yaptım fakat 4-5 kere denedim bilgisayar ekrana görüntü vermedi 6.da filan açıldı 1. RAM'i tek başına taktığımda bios pilini fişini çıkarıp taktıktan sonra
 

Geri
Yukarı