Ekranda bozukluklar

Makaleler
3
Selamlar, ekran olarak TV kullanıyorum. HDMI ile bağlı. Ekranda bir anlık görüntü bozukluğu oluyor ve TV'nin hoparlöründen rahatsız edici bir ses çıkıyor. Birkaç saatte bir oluyor, bazenleri saatte 2 kez bazenleri 1 günde oluyor. HDMI kablom eski ancak fiziksel bir hasarı yok. Ekran kartımın sürücüsü eski. Ancak belki de en stabil çalışan sürümü benim kullandığım. Birçok driver denedim en stabili bu. Ayrıca statik elektrik korumalı poşetin içine köpük sarıp içine ekran kartını koyup ödünç olarak arkadaşıma kargolamışlığım var. Oradan geldikten sonra olmaya başladı bu, önceden yoktu. Yine ekran kartının üzerinde fiziksel bir hasar yok. Sıcaklık değerlerinde de bir değişiklik yok, birkaç saat yük altında kaldığında bile 67 dereceyi geçmiyor. Şimdiden teşekkürler yardımlar için. Sistemim:
  • ASUS Prime A320M-K
  • Ryzen 3 1200
  • ASUS Expedition RX570 4G

HDD veya SSD modeliniz nedir ?
Ekran Kartının güncel sürümünü kurun bence sorun olursa eski haline getilirsiniz.
Sadece 500GB HDD kullanıyorum, henüz SSD kullanmıyorum. Şu an ekran kartının en son sürümünü indiriyorum, kurduğumda haber veririm.
Hocam sürücüyü kurdum. Şimdilik bir sıkıntı yok gibi gözüküyor Furmark'ta. Ancak bir anlığına bozulma tekrar geldi. Biraz daha bekleyeceğim umarım tekrar gelmez. @Silinen üye
ss31.PNG

Hocam hala devam ediyor maalesef. Başka çözümü olan?

Son düzenleme:
Acaba görüntü kablonuzdan kaynaklanıyor olabilir mi? Belki ekran kartınızdan da kaynaklanabilir, bunu da unutmamak gerekiyor.
Bilemedim valla, bozulmalar son hızıyla devam ediyor. Bir çok nedeni olabilir. Şu an sadece sürücüyü denedim, yarın kabloyu denerim. Sizin daha öneriniz var mı?

Farklı bir ekranda deneme şansınız var ise deneyin.
Farklı bir sistemde ekran kartınızı test edin, eğer sorun yok ise ekran kartı ile alakalı değildir.
Sorunu bu şekilde öğrenebilirsiniz.

Farklı bir ekranda deneme şansınız var ise deneyin.
Farklı bir sistemde ekran kartınızı test edin, eğer sorun yok ise ekran kartı ile alakalı değildir.
Sorunu bu şekilde öğrenebilirsiniz.
Şimdi elimde bir monitör var ancak DVI girişi 24+4 pin. Benim ekran kartımdaki çıkış 24+1 pin. Elimde 24+1 pin DVI kablosu var ancak monitöre uymuyor işte. Onun dışında diğer odadaki TV'de deneyebilirim ancak uzay kurulum kullandığım için o zor biraz. Şimdilik kabloyu deneyeceğim ondan sonra ekran kartının muhtemel zarar görmüş arka kısmını fotoğraf çekip internettekilerle karşılaştırırız bir eksiklik sıkıntı vs var mı diye. Bunlardan başka deneyeceğim bir şey yok değil mi?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı