Ekranda çizgiler çıkıyor

Mc_Neyzen

Centipat
Selamun aleykum.
Bilgisayarı açınca ekranda bu şekilde çizgiler çıkıyor. Önceden sorun yoktu birkaç haftadır sabahları açtığımda bu şekilde. 10 15 dk sonra düzeliyor. Sorun ne olabilir acaba. PC'nin bulunduğu ortam soğuk, soğuktan mı oluyor acaba ısınınca düzeliyor?

0ADA225F-DA8B-442B-808A-1C75D669EC67.jpeg

Bu sayfa size yardımcı olabilir.

Hocam genelde bu sorun kullandığın kablonun (HDMI, VGA, Display Port vb.) zaman içinde eskimesi, bozulması durumundan oluyor. Daha iki gün önce başıma aynısı geldi ve kabloyu yenileyerek sorunu aştım. Aynı zamanda kablonun, sokete düzgün oturmamasından dolayı da kaynaklanabiliyor.

Dönüştürücü kullanıyor musun? Monitörün arka kısmındaki VGA/DVI/HDMI kablosunu kontrol et yerine oturmamış olabilir. Başka bir monitör veya TV'de dene.
Dönüştürücü yok hocam displayport ile bağlı.
Hocam genelde bu sorun kullandığın kablonun (HDMI, VGA, Display Port vb.) zaman içinde eskimesi, bozulması durumundan oluyor. Daha iki gün önce başıma aynısı geldi ve kabloyu yenileyerek sorunu aştım. Aynı zamanda kablonun, sokete düzgün oturmamasından dolayı da kaynaklanabiliyor.
Sizde sürekli mi çıkıyordu acaba o çizgiler. Bende sabahları açtığımda 10 dk yada 15dk sürüyor sonra normale dönüyor.

HDMI veya VGA kablosunu kontrol edin düzgün takılmamış olabilir. Kullandığınız kabloda arıza olabilir, başka bir kablo ile de deneyin. Ekran kartının (HDMI veya VGA) portunda sıkıntı olmuş olabilir, eğrilik, kırık vb var mı kontrol edin. Aynı şekilde monitörün de portunu kontrol edin.

Selamünaleyküm.
Bilgisayarı açınca ekranda bu şekilde çizgiler çıkıyor. Önceden sorun yoktu birkaç haftadır sabahları açtığımda bu şekilde. 10 15 dk sonra düzeliyor. Sorun ne olabilir acaba. PC'nin bulunduğu ortam soğuk, soğuktan mı oluyor acaba ısınınca düzeliyor?

Eki Görüntüle 779520

Aynı sorun benim de başıma geldi hocam. Nasıl çödünüz? Yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı