Ekranda çizgiler çıktı ve bilgisayar yeniden başlatıldı

Eset'i kaldır, Hamachi kaldır, Ekran kartını güncelle, Logitech sürücünü güncelle.
Logitech ve ekran kartım güncel. Hamachi hangi proğram ben öyle bir şey kurmadım galiba. Eseti kaç yıldır kullanıyorum sorun çıkarmamıştı o mu sorun çıkarıyor ? Acaba attığım dosyada hatada neleri belirtiyor söylebilir misiniz hocam mutlu olurum.

Son düzenleme:
Merhaba,
Eset sürümünüz eski ise kaldırmak yerine güncellemeyi deneyebilirsiniz.
Sanırım Eset Smart Security kullanıyorsunuz.
Ağ kartı sürücünüzü güncelleyin.
Bütün sürücülerim güncel. Esetin internetten sınırsız crackli versiyonunu kullanıyorum. Yaklaşık 3 yıldır kullanıyorum daha yeni ortaya çıktı bu hata. Ben çok merak ediyorum ya bu dmp uzantılı dosyalar nasıl açılıyor ?

3 Yıldır kullandığınız bir antivirüs yazılımı güncel değildir, güncellemeden kastımız veritabanı güncellemesi değil, antivirüs'ün kendi yazılım ve sürücülerinin de güncel olmasıdır.
Lan kartı sürücü lerinizi güncelleyin.
Eset yazılımının en son sürümünü yükleyin kırıkmı yüklersiniz kaçakmı bilmem veya kaldırıp başka antivirüs ile değiştirin.

3 Yıldır kullandığınız bir antivirüs yazılımı güncel değildir, güncellemeden kastımız veritabanı güncellemesi değil, antivirüs'ün kendi yazılım ve sürücülerinin de güncel olmasıdır.
Lan kartı sürücü lerinizi güncelleyin.
Eset yazılımının en son sürümünü yükleyin kırıkmı yüklersiniz kaçakmı bilmem veya kaldırıp başka antivirüs ile değiştirin.
Antivürüs'ümü değiştirim o hiç önemli değil hatta tüm bileşenlerimi satın aldıktan sonra alcak olduklarımı , orjinal virüs proğramı da alırım yeterki düzelsin. Düm driver' larımı Driver Easy yadımıyla yükledim. Yani hepsinin son sürümü yüklü. Şu andaki tavsiyeniz virüs proğramı mı değiştirmem gerektiği ? Virüs proğramı yapmış olsa bios ekranında hdd neden tekrar çıt diye o ilk açılmadaki sesi verdiki ?

@Goksel KARVAR işte kullandığım antivirüs aynısı laptobumda da yüklü.

Adsız.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekranda çizgiler çıktıysa sorun büyük ihtimalle donanımsaldır. Ekran kartınız arızalı ya da aşırı ısınıyor olabilir. Stres testi yapmanızı öneririm ama bu durumdaki kart için daha kötü olabilir.

Emin olmak için sorayım şu tarz bir görünüt mü oluştu:

angelkiller-burned-gpu-1.jpg

Ekranda çizgiler çıktıysa sorun büyük ihtimalle donanımsaldır. Ekran kartınız arızalı ya da aşırı ısınıyor olabilir. Stres testi yapmanızı öneririm ama bu durumdaki kart için daha kötü olabilir.

Emin olmak için sorayım şu tarz bir görünüt mü oluştu:

angelkiller-burned-gpu-1.jpg
Hayır böyle olduğunda ekran kartının arızalı olduğunu biliyorum. Benimkisinde ekran gözükmeyecek derece her yer çizgiler çıkıyor. Ekran kartı ile ilgili olsa oyun oynarken yapardı. Bf4 açıyorum sorun yok test proğramıyla test ediyorum kartı %99 yük bindiriyor ve kart 70 derece oluyor hiç bir sıkıntı yok sorunsuz çalışıyor. Neredeyse 1 ay süre farklarıyla karşıma çıkıyor, şu ana kadar sadece 2 kere çıktı.

Ben büyük ihtimalle ramlerin' de yada hard diskinde bir sorun olduğunu tahmin ediyorum, ekran kartın arızalı olsa oyunda 5 dakika aralıklarla hatayı tekrarlaması gerek ama sen oyunda yapmıyor diyorsun, ya ramlerin' den biri arızalı yada hard diskinin kafa ayarı bozulmuş olabilir ssd değil ise tabiki.

@Enes Doğan Recep bey ile benim mavi ekranlarda verdiğimiz cevapları sorgulamayın. Sorgulayacaksanız yeni konu açın. Çözüm istiyorsan yapacaksın istemiyorsan söyle. Hem crackli kullanıyorsun, hem xp kullanıyorsun. Kurtulmak istiyorsan Win8.1.1'e geç. Kaç kere sürücü bulucu kullanmayın diyoruz hala devam ediyorsunuz. Geri kafalılıktan kurtulun artık.

@Enes Doğan Recep bey ile benim mavi ekranlarda verdiğimiz cevapları sorgulamayın. Sorgulayacaksanız yeni konu açın. Çözüm istiyorsan yapacaksın istemiyorsan söyle. Hem crackli kullanıyorsun, hem xp kullanıyorsun. Kurtulmak istiyorsan Win8.1.1'e geç. Kaç kere sürücü bulucu kullanmayın diyoruz hala devam ediyorsunuz. Geri kafalılıktan kurtulun artık.
Hocam kızmayın. Ben xp kullanmıyorum , Windows 8 kullanıyorum. 8.1 kullanamam çünkü amd benim kartıma driver çıkarmadı o yüzden 8 kurdum. Ben kendi fikrimi söylüyebilir miyim? Bana kalırsa ben bu Xpredator kasa'ya yeni geçtim. Bu kasaya geçelden beri başladı sorun. Kasa'yla ne alakası var diye çok düşündüm. Sonra eski kasada takmayıp bu kasada taktıklarım aklıma geldi. Taktığım şeyler bunlar ;
-Hd Audio kablosu (yani ön kulaklık mikrofon kablosu)
-Bir tane kasa fanını anakart'ın Cha fan yuvasına taktım.
-Bir de PSU değiştirdim. Cooler Master GX650 aldım. Güç kaynağından şu yüzden şüpheliyim, Ben almaya gittiğimde kutu açıktı. Ve ellerindeki son ürün olduğunu söylediler. Kutunun üstünde de kazınmış delik gibi bir şey var. Yani demek istediğim PSU bozuk olsa bu etki olur mu?
Benim aklımdaki fikir bu saydığım 3 maddeden Hd Audio kablosu hayatım boyunca hiç anakart'ıma bu kabloyu bağlamadım çünkü kasamda öyle bir kablo yoktu. Saydığım maddelerin biri yüzünden olmuş olabilir mi hocam şöyle bir geriye bakıp düşündüğümde çünkü ben bu kasaya geçtikten sonra mavi ekran geldi. Lütfen kızmayın laptop'da hiç bir şey yapamıyorum bir de çok yavaş o yüzden masaüstünü açmak istedim. Kusura bakmayın beklerim sizi.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı