Ekranda çizgiler çıktı

izzthn

Yoctopat
Daha fazla  
25 Ocak'ta FreeDOS bir laptop aldım. ASUS TUF Gaming F16 FX608JH-RV081 kodlu bir laptop. Teslim aldıktan sonra bütün driver'ları falan kurdum, hiçbir sorun yoktu. 3-4 gün sonra açtığımda ekran çizgi çizgi oldu. Windows 11'den kaynaklı olduğunu düşündüm, kapatıp açtığımda düzelmişti çünkü. Ancak 14 Şubat'ta sabah açtığımda ekranım yine çizgi çizgiydi. Aç kapa yaptım defalarca ama düzelmedi. GTA V'te mevcut ayarlarla 120-130 FPS oynadığım cihaz 60-70 bandına düştü. Valorant'ta 250-400 FPS bandından 100-200 bandına düştü. Bahsettiğim çizgiler klimayı açınca hava sıcaklığı yükselince geçti ancak performansı yarı yarıya düşmüştü. Ekran kartı %70 üstüne çıkmıyordu. İşlemci kullanımı %70-80 aralığında çalışıyordu. Ancak akşam düzeldi, performansı falan da. Müşteri hizmetlerini aradım, cihazı gönderdim. Ankara'ya gitti cihaz. Nasıl bir yaklaşım sergiler servis, tecrübesi olan paylaşabilirse sevinirim. Arızanın kaynağı hakkında falan düşünceniz nedir? Donanımsal mı, yazılımsal mı? Donanımsal olduğunu düşünüyorum çünkü çizgiler BIOS ayarlarında da mevcuttu. Olası arıza durumunda değişim talep ettim.

Dosya Ekleri

• IMG_9677.png
    IMG_9677.png
    451,4 KB · Görüntüleme: 24
Son düzenleyen: Moderatör:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı