Ekranda kare kare yeşil çizgiler çıktı

Bir virüs için format atmaya gerek yok bence. Tarama yapın, sorun çıkarsa temizler zaten.

Format atınca bilgisayar neden hızlansın :D?

Hocam virüs için değil de geçen hafta M.2 SSD almıştım Windows'u ona kurmak için yapmayı düşünüyordum. Bir tarama yapacağım ama şimdi.

Bilgisayarınıza neden format atmak istiyorsunuz ki? Onu anlayamadım.

Kullanılmayan uygulamalar yavaşlık yapan uygulamalar varsa silinir. Ayarlar sıfırlanır neden hızlanmasın?

Bence bu bilgisayarları çok küçümsüyorsunuz. Bizler gibi değil bu donanımlar, formattan önce 5000 okuyup 5000 yazıyorsa formattan sonra da 5000 okuyup 5000 yazacak. Aynı anda zaten yüzlerce işlem yapıyor, eğer ilkel bir sistem değilse ekstra 5-10 işlem yavaşlatmaz sistemi. Ekstra olarak 3-5 tıkla arkaplandaki aktivitesini, başlangıç ayarlarını yapabiliyorsun zaten.

Hocam GPU'dan kaynaklı olma ihtimali var mı?

Elektronik bu tabii ihtimali olabilir ancak açıp bakmadığın sürece anlamak için böyle parçalara tek tek test yapman gerekiyor. Genelde RAM'ler en kolay bozulan parçalar oluyorlar, bu sorunlar da RAM sebepli oluyor benim tecrübelerime göre.

Arkadaşlar şimdi bilgisayarı tekrar açtım. Aynı durum yine oldu bir süre sonra düzeldi sonra AMD hata raporu aracı açıldı.

Bence bu bilgisayarları çok küçümsüyorsunuz. Bizler gibi değil bu donanımlar, formattan önce 5000 okuyup 5000 yazıyorsa formattan sonra da 5000 okuyup 5000 yazacak. Aynı anda zaten yüzlerce işlem yapıyor, eğer ilkel bir sistem değilse ekstra 5-10 işlem yavaşlatmaz sistemi. Ekstra olarak 3-5 tıkla arkaplandaki aktivitesini, başlangıç ayarlarını yapabiliyorsun zaten.

Elektronik bu tabii ihtimali olabilir ancak açıp bakmadığın sürece anlamak için böyle parçalara tek tek test yapman gerekiyor. Genelde RAM'ler en kolay bozulan parçalar oluyorlar, bu sorunlar da RAM sebepli oluyor benim tecrübelerime göre.

Hocam son olandan sonra driver ile alakalı gibime geldi ama çok anlamıyorum bu işlerden.

Dosya Ekleri

• 20240627_191836.jpg
    20240627_191836.jpg
    247,5 KB · Görüntüleme: 39
Bugün 24.6.1 çıkmış, alakalı olabilir. Aşağıdaki rehberi okuyarak DDU ile sürücünü kaldır, daha sonra şu linkten 24.4.1 indirip gözlemle bir.

Driver: https://www.amd.com/en/resources/support-articles/release-notes/RN-RAD-WIN-24-4-1.html#Contents

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı