Ekranda siyah arka planda yeşil nokta beliriyor

KarEko

Femtopat
Katılım
25 Eylül 2020
Mesajlar
23
Merhaba arkadaşlar, bilgisayarı alalı 3-4 gün olmadı. Bugün BIOS ekranında ekran tam simsiyahken yeşil bir nokta fark ettim. Önceden fark etmemiştim. Diğer renklerde de baktım fakat yalnızca siyah arkaplanda görünüyor. Ne yapılması gerekir sizce? Garanti vb. ile pek uğraşmak istemiyorum açıkçası. Önerilerinizi almak istedim. Teşekkür ederim şimdiden.
 

Dosya Ekleri

  • IMG_20200928_002003.jpg
    IMG_20200928_002003.jpg
    155,8 KB · Görüntüleme: 382
Son düzenleyen: Moderatör:
Lenovonun sitesinde en az 3 piksel ölü olmalı diyor.
Eğer başka piksellere sıçrama gibi bir durum yoksa böyle kalmasında bir sakınca yok bence. Bazı yerlerde okudum, bütün ekrana bulaştı vs yazanlar var, yalnızca o biraz korkuttu beni.
 
Rahatsız etmiyorsa kullanabilirsin ancak yeni almışsın iade veya değişim hakkın var neticede. Değiştirme yoluna gitmeni tavsiye ederim, değişmiyorlarsa cayma hakkını kullan derim. İnternetten aldıysan 14 mağazadan aldıysan 7 gün cayma süren var tercih senin.
 
Hepsiburada üzerinden bir mağazadan aldım. Bilgisayar müh. okuyorum ve haftaya dersler başlıyor, bu yüzden bilgisayarsız kalmak istemiyorum açıkçası. Dediğim gibi eğer daha kötüleşme ihtimali yoksa benim için sorun değil, fakat öyle bir ihtimal varsa mecbur cayma hakkımı kullanacağım.
Cayma hakkını kullanabilmek için kutunun hiç zarar görmemiş olması gerektiği yazılı. Ben kutuyu açarken kutunun üstündeki Lenovo yazılı güvenlik bandını bıçakla keserek açtım, çünkü öbür şekil açılmadı. Bu sebepten ötürü iadeyi reddetme şansları var mı ?
 
Son düzenleme:
Bazı satıcılar bu tarz durumlarda sorun yaratabiliyorlar, bu yüzden puanı yüksek satıcıları seçmek çok önemli. Bir tane piksel sorun yaratmayabilir derler ama kanuna göre bu bir kusur. Ben genelde bu tarz ürünleri biraz daha pahalı da olsa amazondan alırım iade konusunda sorun yaşatmıyorlar, en azından ben yaşamadım. Kanunen iade edebilirsin hakkın var uzatırsa da süreci şayet tüketici hakem heyeti kararı ile iade edebilirsin. Ben para verdiğim ürünün düzgün çalışmasını isterim, risk yok değil dağılabilir artabilir ölü piksel karar senin.
 
Hepsiburadayı aradığımda müşteri hizmetleri temsilcisi bana ürünü onların aracılığı ile Lenovo servisine göndermem gerektiğini, ancak Lenovo servisinin onaylaması durumunda iade alacaklarını söyledi.
Fakat lenovonun sitesinde 3 piksel ve üzerinin ayıplı kabul edildiği ve ancak onların iade alınabileceği, ya da garanti ile değiştirilebileceği yazıyor.
Ayrıca bunun ölü değil "Stucked" yani taklılı kalmış bir piksel olduğunu öğrendim ve hayata dönme şansı varmış. Biraz deneyip tekrardan sonucu yazarım.
 
Sorunlu ürünü teknik servise göndermek senin işin değil neticede yeni alınmış. Cayma hakkını kullanmak istediğini belirtip iade ederek yenisini almanı öneririm. Firmanın oraya 3 piksel 5 piksel yazmasının bir anlamı yok ürün kanuna göre ayıplı ve düzeleceğini sanmıyorum. Üretici ve hepsiburadanın dediğini yapmak zorunda değilsin bu senin yasal hakkın. Vakit sıkıntın varsa ve şuan uğraşamam diyorsan hizmetin yeniden görülmesi veya para iadesi gibi hakların hakem heyeti kararı ile mevcut. Duruma göre kararını verirsin. Okulun içinde başarılar diliyorum, umarım herşey gönlünce olur.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı