Ekrandaki Matrix tarzı lekeler nedir?

bellammy07

Kilopat
Katılım
26 Ekim 2017
Mesajlar
294
Makaleler
1
Bilgisayarıma format attım, güncel driverini yükledim, DDU ile sildim. Fayda etmiyor. Bunun sebebi nedir?
Ekranı değiştirdim, başka bir ekranda denedim, aynı hata. Lütfen yardım bekliyorum.

IMG_20201029_011845.jpg
 
Gigabyte 780 Ti OC.
Söktüm ama çaresice ne yapacağımızı bilemiyorum.

Eyvallah hocam teşekkürler


Pek anlamadım napmamı istiyor ki.
Benim çevirdiğim bu kadar:
Dxdiagı açmayı dene. Ekran sekmesinde Test Direct3D'ye tıkla diyor ben bulamadım belki sende vardır. İlk attığıma göre bunu yapınca ya düzeliyormuş yada iade etmen gerekiyormuş.
İkincisinde ise Windows 10 için güvenli modda başlatın. Ekran bağdaştırıcıları bölümünde aygıtı kaldır ve bu cihazın sürücü yazılımını sil. Sonra bilgisayarını tekrardan başlat. Daha sonra
  • Ayarlar'dan, Güncelleme ve güvenlik > Windows Güncelleme > Güncellemeleri kontrol et'i seçin .
Birde not var.
Not:

Birden fazla ekran bağdaştırıcınız varsa, eklenen bağdaştırıcıyı (genellikle bir Intel HD 400 veya AMD Radeon HD 4200) Aygıt Yöneticisi'ndeki listeden sağ tıklayıp Devre Dışı Bırak > Evet'i seçerek devre dışı bırakmanız gerekir . Ardından bilgisayarınızı kapatın, yükleme veya kurtarma medyasının bağlantısını kesin (kullanıyorsanız) ve bilgisayarınızı yeniden açın. Bu sorunu çözmezse, bilgisayarınızı güvenli modda yeniden başlatın, eklenen ekran bağdaştırıcısını yeniden etkinleştirin ve ardından diğer bağdaştırıcıyı devre dışı bırakın.

Bu doğru olmayabilir. Ama sen işini garantiye alarak; eğer sorun ekran kartındaysa garantiye yollayabilirsin ya da Google'a "Green dots on screen/monitor" yazıp daha fazlasını araştırabilirsin. Ayrıca soğuk kanlı davranmanı öneririm.
 
Son düzenleme:
İşlemcin destekliyor görüntü kablosunu anakarta takıp dene.

Hocam biraz acemiyim açıkçası ben kasanın içini çekeyim resmi siz bana bir yol gösterin. Görüntü kablosunu nereye takmam lazım ya da şöyle sorayım han kabloyu nereye takmalıyım. Görüntü kablosu dediğin ekran kartına takılı olan kırmızı renkli ucu 6 pinli kablo mu?
 

Dosya Ekleri

  • IMG_20201029_014825.jpg
    IMG_20201029_014825.jpg
    171,9 KB · Görüntüleme: 22

Geri
Yukarı