Ekranı kırık dizüstü bilgisayardan VGA ile görüntü alınabilir mi?

Akhenaton

Megapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
**Bilgisayar Modeli:** Acer Nitro 16 (AN16-41-R4MB)
**İşlemci:** AMD Ryzen™ 5 7535HS (3.30 GHz, 6 çekirdek)
**Ekran Kartı:** NVIDIA GeForce RTX™ 4050 (6 GB GDDR6)
**RAM:** 8 GB DDR5
**Depolama:** 512 GB PCIe NVMe SSD
Selamlar. İyi akşamlar herkese.

Başlıkda da belirtiğim gibi ekranı kırık bir dizüstü bilgisayarım var. Bilgisayar açıldıktan sonra vga veya HDMI kablosu ile bağladığım zaman harici bir montitörden görüntü alabiliyorum. Format atılması gerekiyor fakat bilgisayar açılırken görüntü gelmiyor. Sadece açıldıktan sonra geliyor. Nasıl çözebilirim? Yardımcı olursanız sevinirim. İyi forumlar.

İnternetten araştırıp yaptığım deneme.
Bilgisayarın ekranını komple söktüm. Soketinden ayırdım. Forumlardan gördügüm kadarıyla ekranı komple sökersem direk algılar yazıyordu fakat işe yaramadı. Bilgisayar başlarken görüntü alamıyorum.

Eğer o girişlerden biri varsa görüntü alınır sonuçta ekran dediğin sadece görüntüdür, görüntüyü veren ise bilgisayardır. Eski laptopumun ekranı bozuktu VGA ile bir monitöre bağlıyordum ve çalışıyordu.

Eğer o girişlerden biri varsa görüntü alınır sonuçta ekran dediğin sadece görüntüdür, görüntüyü veren ise bilgisayardır. Eski laptopumun ekranı bozuktu VGA ile bir monitöre bağlıyordum ve çalışıyordu.
Görüntü alabiliyorum fakat bilgisayar açılırken bios menüsü vs buralardan görüntü alamıyorum. Windows açıldıkdan sonra gayet güzel görüntü geliyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı