Ekranı Kırılmış iPhone5s'ten "Radyasyon Yayılma" İhtimali

MorgothBauglir

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Pazartesi günü telefonumu yere düşürüp kırmayı başardım :) İnternetten yaptığım araştırmalara göre kırık kısımdan fazla radyasyon yayılırmış ve patlama ihtimali varmış. Bu "patlama ihtimali" göz önünde bulundurulmaması gerekecek kadar küçük bir ihtimal mi? Açıkçası telefonun şarjını doldurup açık bırakarak balkonda bırakayım diyorum. Zaten tek kullandığım uygulama Whatsapp'tı. Onu da web üzerinden kullanıyorum. Sadece bu "patlama ihtimali" biraz gözümü korkuttu :) Kırık ekranın köşesinde ve içerisi gözüküyor. Cam komple kopmuş anlayacağınız.

Son düzenleme:
Ekran kırılırken pil hasar gördüyse patlayabilir. Arkadaki metal plaka hasar gördüyse telefonla konuşurken kafanıza daha fazla radyasyon gelebilir fakat ne kadar daha fazla olur bilemem, önemsenecek kadar olacağını sanmıyorum ki metal plakanın kırıldığını da sanmıyorum. Pil kısmında da, iPhone 5S'in pili çok güçsüz bir pil. En kötü patlama senaryosunda bile kendinden 50 cm uzaktaki bir nesneye çizik bile atabileceğini sanmıyorum.

İphone 5S hakkında bir fikrim yok ama babamın telefonunun ekranı kırıldığında sarj esnasında çok ısınıyordu biraz dikkat etseniz iyi olur.

Merhaba,
Kırık ile patlamasının Bi alakası yoktur.
Cihazın yayacağı radyasyonu o incecik ekran ne kadar engelleyebilirdi ki şimdi çoğalacak :)
İç rahatlığı ile kullanabilirsin.
Orjinal Yaptırmayı düşünürsen eğer Pupa da onarım da indirim var.
İnternet üzerinden video izleyerek te 150 liraya rahatlıkla değiştirirsin :)

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı