Ekranın rastgele aralıklarla gitgel yapması

albertocamus

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar selam.

Geçtiğimiz ay yine bu problemden dolayı konu açmıştım. Sanırsam nedenini random bir şekilde buldum ve sizlere de danışmak istedim. Evde ütü yapılırken monitörümün ekranı sanki HDMI kablomda temassızlık varmış gibi 1-2 saniyeliğine siyah ekran olup geri geliyordu. Fark ettim ki ütü ne zaman yapılmayı bırakıldı o zaman kendi kendine geçti. (hatta FurMark testi açmıştım, FurMark'ı açınca mı düzeldi diye düşündüm ) yapmadığım şey kalmamıştı kabloyu tak çıkar, PCI kablosunu tak çıkar, ekran kartını tak çıkar... Fakat sanırım gerçekten de ütüden kaynaklı bir "temassızlık" oluyor ekranımda.

Sistemim de yeni bu arada. Ayıptır söylemesi faizle 70k TL ödediğim sistemin böyle bir problem yaratması "ekran kartını mı yaktım acaba" diye düşündürtmesi acayip moralimi bozmuştu.

Bu olay engellenmek için ne yapılabilir? Görüşlerinizi ve yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar.

Sorunun ütü olduğundan eminsen muhtemelen voltajla alakalı bir problem var. Bilgisayarla hiç alakası olmayan bir sorun bile olabilir. Ütün gerilimi çok artırıyor gibi. Aynı durum tost makinesi çalışınca da yaşanıyor mu?

Tost makinem yok. Fakat sanırım mutfak aletleri ile ilgili bir problem yaşamıyorum. Ütü direkt koridorda bilgisayarıma ortalama 7-8 adım uzaklıkta bir prize takılı.

Tost makinem yok. Fakat sanırım mutfak aletleri ile ilgili bir problem yaşamıyorum. Ütü direkt koridorda bilgisayarıma ortalama 7-8 adım uzaklıkta bir prize takılı.
Tost makinesi, ütü, elektrikli tencere, kettle gibi aletler dairedeki voltajda yüksek gerilime neden olup diğer cihazları etkileyebiliyor. Zaten sigorta da bu yüzden var bu voltaj aşırıya kaçarsa sigorta atıp güvenliği sağlıyor. Eğer diğer ütü gibi gerilimi yükselten aletlerde olmuyorsa ütünüzde bir problem olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…