@Eldrithc Evet Canan Kaftancıoğlu olarak ilân edilmişim, ya ben anlatamadım yaz siz beni yanlış anlıyorsunuz.
1- Pollyannacılık oynasam Zafere gelin, üçüncü adaya oy verin, tek başımıza iktidar olacağız derdim. Ben hayal satmam efendi, olmayacak duaya amin diyemem ben. "Çoğunluğun değil, haklının yanındayız" edebiyatı ile 5 yıl daha, ya ne 5 yılı herifler şu seçimi de kazanırsa çıkar yol göremiyorum, bildiğim senaryoyu izlemek istemiyorum. Ben size diyorum ki, Türkiye Eko-Tayyip biçiminde bir ikinci tura doğru gidiyor, ne yapacaksınız? Erdoğan devam ederse Türkçüler davalarını unutsun, hiçbir şey yapamazsınız. Ama gelecek yeni hükûmeti baskı altına almak çok çok daha kolay olacak. Zaten Erdoğan sonrası sağda büyük bir boşkukta oluşacak, kimbilir belki de yeni hükûmetten 5 yıl sonra Atatürk milliyetçisi bir partinin iktidarını göreceksiniz. Ama Erdoğan kazanırsa, Türkiye bir Rusya olma yolunda emin adımlarla ilerler. Ben pollyannacı değilim, korkuyorum yahu, korkuyorum. Sarayı gemiye bindirip kaçıran vir millet 2017'de iradeyi saraya verdi, daha fenası olur diye korkuyorum ve her senaryoda bundan kurtulmalıyız diyorum. Aday Özgür bile olsa ikinci turda, ben statüko değişsin diye oy atarım. Ya ne yapacağım? Başka ne yapayüm, Kemalist ordu kurban olayım gel, darbe yap ne olursun mu diyeyeyim? Halk da zaten bir devrim ateşi yok, hangi ideolojiye mensup olduğu belli olmayan bir adamı muhalif yıkdız bellemiş, ne yapayım ya? Sandığa gitmeyip "Ne haliniz varsa görün" desem, ulan ben de o kazanın içindeyim. Vatanımı mı terk edeyim, benim başka yurdum mu var?
2- Türkiye Atatürk sayesinde bir ulus devlet olmasaydı, bugün Türkiye yoktu. Ben "Halklar kardeştir" demem, çünkü ben ulus devletçiyim. Bu ülkede tek bir halk vardır, onun adı da Türk halkıdır. Bu da 66. Madde gereğince bir üst kimliğin adıdır. Türkiye'yi ırklara, mezheplere, dinlere göre bölen adamı, önce ben bölerim. "E o zaman sen nasıl bebek katilinin heykelini dikecek adamları salacaklarına emin olduğun adamlara oy verirsin ikinci turda? Ya ne yapayım? Söyleyin ya, bana o senaryoda bir çıkış yolu gösterin ve gerçekçi olsun. Yapmayan namerttir.
3- Özdağ'ın ifâdesi doğrudur, yanlıştır bu başka bir mesele; bu ifâdeyi kullanmış olması bu başka mesele. Kullanmaması gerekiyor. Zirâ siyasal Kürt hareketi anayasanın üçüncü maddesini hedef alırken, bu durumda siyasal İslamcılar da ikinci maddeyi hedef alıyor. Hoş mu? Milyonlarca insanı ordan terörize edelim, diğer milyonları da oradan terörize edelim eee sonra? Türkiye kaybeder arkadaşlar. Siz Atatürk'ün çıkıp da "Şeyh Sait isyanında isyan eden aşiretlerin ahalisi de teröristtir." dediğini duydunuz mu? Neredeyse bin yıldır aynı topraklarda yaşadığımız insanlar belli tercihler yapıyorsa o insanları kazanmamız gerekir, düşman bellememiz değil. Bir ülke düşünün ki bin yıldır yan yana yaşadığı milyonlarca vatandaşına "Sen bu memleketin sahibi değilsin" desin. Yahu 10 milyon sığınmacı var ülkede, biz daha 85 Milyon olarak kardeş olamazsak, o sığınmacı sorununu nasıl ortak akılla çözeceğiz. O zaman Türkiye bir uçuruma düşüyor abi, ne olacak o zaman?
Yumuşak bir dille, doğrudan o kişiyi değil; o kişinin çocuğunu bu cumhuriyete sadık kılma gayesiyle hareket edilmeli. Sürekli o çocuğun babasına "Sen tü kakasın, sen şeyh sait itinin ardından gittin, siz de madımakta insanları yaktınız pis yobazlar" dersen o çocuğu kazanamazsın. "Kazanmak da istemiyorum" derseniz cumhuriyetçi değilsiniz demektir. Bu ülke, 85 Milyon başıyla tek vücut olmalıdır. Ben bunu istiyorum, yanlış bir şey istediğimi de asla düşünmüyorum. Ben bu ülkede herkesin kardeş olmasını diliyorum ve bunun da bu ilk dört madde ile yapılabileceğine ve yapılmak zorunda olduğuna gönülden inanıyorum.
Senin dediğin gibi Türkiye'de herkes kan davası kafası yaşıyor. O zaman nolur? Biz bir toplum olmayız. Ahmet Arslan'ın deyimiyle cemaat oluruz, kabile oluruz. Olmaz abi olmaz. Bu sorunu göz ardı etmek, işte bu gerçek pollyannacılıktır. Kucaklayıcı olunmalı, olmazsanız her zaman bu coğrafyanın insanı didişir durur.
Saygılar.