Eksen Bilgisayar Sorumsuzluğu

Kuty

Hectopat
15.05.2018 akşamında ASUS Monitör siparişi verdim ve onaylandı. Ertesi gün yani ayın 16’sında telefon ile arayıp böyle böyle sipariş ettiğiniz ürün stoğumuzda kalmamış, dilerseniz Haziran ayı başlarında gelecek, dilerseniz de alışverişinizi iptal edelim dendi.
Ben de arada çok süre olduğu için iptal edilmesini söyledim ve 5dk sonra mailime iptal edildiğine dair bildirim geldi. Muhasebeye bakan şahıs 3 iş günü içerisinde paramın yatacağını söyledi. 16’sında bankaya iptal talebini gönderiyor, ayın 17’si oldu tık yok. 18 yani bugün oldu halen bir tık yok. Üstelik ellerinde olmayan ürünü satın almışım gibi görünüp onaylandığı için haliyle limitim de düştü (2955₺) Yine bugün aradım ve biz gereken bildirimi bankaya yaptık bankanın onay sürecine bağlı diyorlar. Banka ise 17’sinde aradığımda: "Evet satın aldığınız görünüyor, limitiniz düşmüş ama herhangi bir iptal/iade bildirimi görünmüyor" diyor. Saat 14.00 gibi tekrar arayıp durumu izah ettim ve tarafıma mail olarak muhasebecilerinin bankama gönderdiği iptal dekontunu 10 dk içinde gönderip oradaki numara ile bankaya kontrol ettirmem söylendi. Bu saat olmuş kaç 10 dk geçti halen tık yok :)

Yahu madem stoğunuzda ürün yok, neden siparişi onaylayıp parayı çekiyorsunuz? Ürün yoksa iptal edilir veya reddedilirdi alışveriş esnasında. N11, HB gibi sitelerden de iade yaptım ve ürün ellerine ulaştığı gibi onaylanıp limitim geri açılıyordu.

Açıkcası buradaki olumlu yorumlarla satın almak istedim ama pişman oldum. Mağazadan alınır vs. Lafım yok ama internetten alacak arkadaşlar önce stok durumunu kontrol ettirip daha sonra sipariş veriniz. Zira benim gibi malum mağazanın hatasıyla elde olmayan bir ürünü sipariş edip günlerce uğraşmayın.

Son düzenleyen: Moderatör:
15.05.2018 akşamında ASUS Monitör siparişi verdim ve onaylandı. Ertesi gün yani ayın 16’sında telefon ile arayıp böyle böyle sipariş ettiğiniz ürün stoğumuzda kalmamış, dilerseniz Haziran ayı başlarında gelecek, dilerseniz de alışverişinizi iptal edelim dendi.
Ben de arada çok süre olduğu için iptal edilmesini söyledim ve 5dk sonra mailime iptal edildiğine dair bildirim geldi. Muhasebeye bakan şahıs 3 iş günü içerisinde paramın yatacağını söyledi. 16’sında bankaya iptal talebini gönderiyor, ayın 17’si oldu tık yok. 18 yani bugün oldu halen bir tık yok. Üstelik ellerinde olmayan ürünü satın almışım gibi görünüp onaylandığı için haliyle limitim de düştü (2955₺) Yine bugün aradım ve biz gereken bildirimi bankaya yaptık bankanın onay sürecine bağlı diyorlar. Banka ise 17’sinde aradığımda: "Evet satın aldığınız görünüyor, limitiniz düşmüş ama herhangi bir iptal/iade bildirimi görünmüyor" diyor. Saat 14.00 gibi tekrar arayıp durumu izah ettim ve tarafıma mail olarak muhasebecilerinin bankama gönderdiği iptal dekontunu 10 dk içinde gönderip oradaki numara ile bankaya kontrol ettirmem söylendi. Bu saat olmuş kaç 10 dk geçti halen tık yok :)

Yahu madem stoğunuzda ürün yok, neden siparişi onaylayıp parayı çekiyorsunuz? Ürün yoksa iptal edilir veya reddedilirdi alışveriş esnasında. N11, HB gibi sitelerden de iade yaptım ve ürün ellerine ulaştığı gibi onaylanıp limitim geri açılıyordu.

Açıkcası buradaki olumlu yorumlarla satın almak istedim ama pişman oldum. Mağazadan alınır vs. Lafım yok ama internetten alacak arkadaşlar önce stok durumunu kontrol ettirip daha sonra sipariş veriniz. Zira benim gibi malum mağazanın hatasıyla elde olmayan bir ürünü sipariş edip günlerce uğraşmayın.
Hangi banka bu? Kuveyt Türk mü yoksa?

Halkbank. Dediğim gibi daha önceden N11 ve HB sitelerine iade yaptım. Ürün ellerine ulaştığı gibi kontrolü sağlayıp onayladılar ve de param hesabıma yansıtıldı. Bakalım pazartesiyi bekliyorum. Halen geçmezse gerekli işlemleri başlatacağım.

Hocam bankaların çalışma şekli farklıdır kurumlarla. Azcık sabredin eğer bir haftayı geçerse ki sanmıyorum işte o zaman gerekli işleri yapın. Bak ben aynı durumu Sinerji'de yaşadım. Bozuk RAM gönderdiler 3 gün sonra elimde oldu. Adamlara dedim RAM bozuk değiştirecek misiniz? Dediler ki teknik servisin bakması lazımmış. Her neyse gönderdim RAM'i 3 gün sonra ellerinde oldu. Aradan 3 hafta geçti ama ben çıldırmış vaziyetteyim. En sonunda müşteri hizmetleri ürünü istiyor musunuz yoksa para iadesi mi diye sordu. Ben de para iadesi istedim tabii ki bi daha ürün bozuk çıkarsa uğraşamam teknik servisinizle dedim. Tamam para iadesini muhasebeciye ilettik dediler perşembe günü. Cuma geçti 3 iş günü içinde hesabınıza yatar dedi. Cumartesi-pazar-pazartesi oldu. Bana dediler paranız havale edilmiştir diye. Hesaba bakıyorum para yok hesapta. Mesaj attım. Kurumların bankalarla çalışma stili farklıymış bu havale olayları felan bireyseldeki gibi anında gün içinde gözükmüyormuş hesapta. Ertesi gün oldu öğleden sonra baktığımda para hesaptaydı. Teşekkürler diyip kapadım mevzuyu. Yani toplamda 1 ay beklemiş oldum. 1 ay paranız bir yerde kalsaydı bu şekilde siz de çıldırırdınız. :D

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı