Ekstra fan gerekli mi?

Süleyman Berber

Hectopat
Katılım
10 Nisan 2020
Mesajlar
16
Merhabalar, gördüğünüz gibi kasama ekstra 1 fan daha ekleyeceğim yaz geldiği için. Ama ne kadar gerekli bilemedim. Bir de RAM'e hafif dokunuyor yanı. İleride bir sıkıntı yapar mı? Merak ettim. Görüşleriniz nedir?

bb919c97-2bc3-432f-a434-a71b5106a73b.jpg
e4f28677-72b2-47a5-905c-ae85ab2413f2.jpg
abd1dfb7-1c27-43af-8cca-b9a06fe63baf.jpg
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Kasaya fazladan egzoz fanı ekliyorsun alttan veya yanlardan kasanın içine başka hava üfleyen fanın var mı ?
Eğer yoksa o fanı altta veya ön tarafında kullanıp içeri hava üflemek çok daha yararlı olacaktır.
 
Sıcaklık değerlerinizi takip etmeniz daha iyi fikir verir fan ekleyip eklememek konusunda.
 
Selam dostum. Rama aşırı baskı uygulamadığı süreçte hafif temas hiçbir sorun doğrumayacaktır. Fan kısmına gelicek olursak ne kadar çok havalandıram olursa o kadar iyi. Önden alıp arkadan ve üstten atması çok çok sağlıklı olucaktır sistemin hava sirkülasyonu için.
 
Kasa kapağına ekran kartına ufleyecek şekilde koyun en güzeli o olur egzos ve tam üst kısımına koyarsanız boşa enerji harcarsınız ısınan hava kendiliğinden tahliye olur ayrıca anakart ve yüzeyine dağılan hava yinede size soğutma sağlacaktır.
 
Arkadaşlar teşekkür ederim, bağladım fanı RAM'a baskı yapmayacak şekilde. Kasam da halihazırda 4 adet fan bulunuyor üste de 1 tane taktım sıcaklardan dolayı. Duruma göre şekillendireceğim.
 
Kasaya gidip 15 tane fan ekleyebilirsiniz ya da direkt işlemci soğutucunuzu değiştirirsiniz. Hangisi daha mantıklı ve ucuz? İşlemciye ilk değen soğutucuyu değiştirmek gerek. Olay zaten fan değil, ısıyı emen bakır borular.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı