Ekteki dosya terminalde nasıl çalıştırılır?

Cengizlo

Picopat
Daha fazla  
Öncelikle selam.Bu siteden NVIDIA driverını baştan kurma adımlarını yapıyordum fakat 7. kısımda takıldım çünkü ekran görüntüsünde gösterdiğim hatayı veriyor ne yapmam gerek? Nasıl bir yol izlemeliyim?

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü_2025-07-10_14-09-57.png
    12,7 KB · Görüntüleme: 33
  • Ekran görüntüsü_2025-07-10_14-10-42.png
    181,6 KB · Görüntüleme: 20
  • Ekran görüntüsü_2025-07-10_14-11-30.png
    3,5 KB · Görüntüleme: 30
Dosya hangi dizindeyse terminali orda açın ya da cd *dizin_adi* komutuyla dizini değiştirin. Mesela dosya indirilenler klasöründeyse cd İndirilenler/ yazın, sonra çalıştırmayı deneyin.

Dosya hangi dizindeyse terminali orada açın ya da cd *dizin_adi* komutuyla dizini değiştirin. Mesela dosya indirilenler klasöründeyse cd İndirilenler/ yazın, sonra çalıştırmayı deneyin.

@f0rd hocam dosyayı enterlayınca hiçbir şey değişmiyor.

Dosya Ekleri

• hmm.png
    20,2 KB · Görüntüleme: 24
@f0rd hocam dosyayı enterlayınca hiçbir şey değişmiyor.
O komutu yazarak sadece dosyayı derlenebilir (executable) yaptınız. sh NVIDIA-Linux-x86_64-550.100.run yazarak çalıştırmayı deneyebilir misiniz.

NVIDIA sürücülerimi hiç bu yöntemle kurmadığım için fazla bilgim yok.

@f0rd tamam hocam başka bir forumda arkadaşın yardımıyla ilerledik ve sürücüyü kurdum, yeniden başlattım fakat şu ekranda kaldım ve Mint açılmıyor: İşleyen tüm dosya sistemi denetlemelerinden vazgeçmek için CTRL+C tuşlarına basın. Ne yapmam gerek hocam?

Denetlemenin bitmesini beklemeyi denediniz mi? Yoksa sürekli aynı yerde mi kalıyor?

Denetlemenin bitmesini beklemeyi denediniz mi? Yoksa sürekli aynı yerde mi kalıyor?

@f0rd aynı yerde sürekli kaldı hocam ben de düşündüm ki Secure Boot kapattığımdandır ve evet öyleymiş fakat şimdi de burada kaldım.

Dosya Ekleri

• IMG_20250710_154545.jpg
    126,2 KB · Görüntüleme: 16
@f0rd aynı yerde sürekli kaldı hocam ben de düşündüm ki Secure Boot kapattığımdandır ve evet öyleymiş fakat şimdi de burada kaldım.
Hocam bu hatanın çözümünü bilmiyorum da, yüklediğiniz sürücünün cihazınızla uyumlu olduğundan emin misiniz? Ondan dolayı olabilir.

Hocam bu hatanın çözümünü bilmiyorum da, yüklediğiniz sürücünün cihazınızla uyumlu olduğundan emin misiniz? Ondan dolayı olabilir.

@f0rd hocam nvidia'nın resmi sitesinden indirdim Linux Driver'ı diye ve niye indirdiğimi soracak olursanız eğer Linux Mint'in sürücü yöneticisi uygulamasından indirdiğim NVIDIA driverını oyunlar görmüyordu, dahili ekran kartıyla oynamak zorunda kalıyordum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…