Merhabalar, OS X konusunda henüz çok yeniyim sadece bir kaç gündür bu konulara uğraşıyorum.
Lenovo Z50-70 Intel I5-4210U işlemcili diz üstü bilgisayarıma en son güncellemesi verilen El Capitan 10.11.1 RAW imaj yüklemesini sıkıntısız yaptım.
Fakat bir türlü HD4400 dahili ekran kartını 7MB çalışma sorununu çözemedim.
Buradan ve çeşitli yabancı kaynaklardan bir sürü farklı anlatım buldum ama şimdiye kadar hiçbirisinde başarılı bir sonuç alamadım.
Yabancı bir kaynakta gördüğüm 10.11.+ versiyonlar için yapılmış anlatıma göre, FakePCIID.kext ve FakePCIID_HD4600_HD4400.kext dosyalarını Kext Wizard ile yükledim ve daha sonra Rebuild Cache yaptım.
Ardından yine yabancı bir kaynaktan bulduğum Config dosyasını mevcut Config dosyamla değiştirdim.
Cihazı kapatıp açtım, açılışta eskiden komut satırları görünürken şimdi Apple logosu çıkıyor ve altında bir Progress Bar dolup sistem sorunsuz bir şekilde açılıyor. Fakat yinede HD4400 halen 7Mb olarak çalışıyor.
Daha farklı kaynaklarda araştırma yaptım, HD4400 için %100 performans ile çalıştırma yöntemleri buldum ama o anlatımlarda verilen dosyalar genelde Yosemite sürümü için olduğundan o anlatım ve dosyalarla da bir başarı elde edemedim.
Birden fazla dosya ve yöntem denediğim için üşenmeyip her seferinde sistemi formatlayıp yeniden kuruyorum bu aşamada bir sıkıntı olmasın istiyorum.
Yinede halen bir çözüm bulabilmiş değilim, bazı kaynaklardan bulabildiğim kadarıyla HD4400 Mobile ID'si 8086:0416 şeklindeymiş, yinede bazı kaynaklarda device-id=0x0412. IntelGFX=0x04128086 şeklinde bilgi bulabildim ve iyice kafam karıştı.
Cihazımda ayrıca Ethernet'ide çalıştıramadım, RealtekRTL8111.kext dosyasını yükledim ama işe yaramadı. Bunun yerine Asus USB-N10 Nano kullanıp 3in1_Wlan_11n_USB_MacOS10.8_Driver_83.26.06_UI_2.0.1 sürücüsünü yükleyip internet problemini aşabildim.
Ses kartı içinde AppleHDA.kext buldum ve denedim ama hiçbir şekilde işe yaramadı bunun yerine VoodooHDA-v2.8.8.pkg yüklemesi yaparak iyi kötü ses almayı da başardım.
Cihazın harici grafik birimi olan GTX 820M için WebDriver-346.03.03f01.pkg yüklemesi yaptım Config üzerinde nv driver aktif etsemde sonuç alamadım, bu konuda çalışması gibi bir beklentim eblette yoktu sadece denemek istedim ve sonuç olarak sadece sürücü sıkıntısız yüklenmiş oldu.
Sonuç olarak HD4400 şuan için en büyük sıkıntım, elimdeki cihazın tam teknik bilgileri şu şekilde.
- İşlemci: i5-4210U
- Bellek: 8GB PC3-12800 DDR3L SDRAM 1600 MHz
- Dahili Grafik: Intel(R) HD Graphics 4400
- Harici Grafik: GeForce 820M/PCIe/SSE2
- Disk: Samsung SSD 840 EVO 120GB
- Kablosuz: Intel® Dual Band Wireless-AC 3160
- Kamera: Lenovo EasyCamera (720p)
- Bluetooth® 4.0
Öneride bulunabilecek olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler...