El-Capitan Clover Configurator Problemi

Sımdı dosyaları gereklı yerlere attım Yenıden baslatırken Usb Yı cıkardım. Fakat Boot0af hatasını aldım yıne bıryerlerde hata yaptım.

Yardımların ıcın sagol dosyayı ıcıne atınca yenıden baslattım Flashı cıkardım sıstem acılmadı. Flashı taktıgımda ıse en bastan kuruluma geçti. Normalde geçmemesi lazımdı. Farklı bır Harddıskın uzerınde kurulum gerceklestırıcem. Format CD'sını wın32 kullanarak yazdım ve bılgısayarım uefı desteklıyor. GPT olması ıcın ne yapmam gereklı ? Teşekkürler.

Rehberdeki kurulum adımlarına dikkat et. MBR disklere olan kurulumu yapacaksın. Kurulumu yaptıktan sonra USB Clover klasörünün tamamını kopyalama. Sadece gerekli dosyaları kopyala. Bunlar; Config.plist, kext dosyaları, Driver64UEFI içindeki dosyalar.

Herşeyi birbirine karıştırdım. En iyisi yeni baştan kurmak bu sefer her adıma dikkat edeceğim. Tek anlamadıgım MBR veya GPT neye gore oluyor anlamış degılım ? uefı ve uefı olmayan kurulum oldugu
ıcınmı boyle oluyor ?

Eğer ki bilgisayarın uefi bios'a sahip ise öncelikle Hard diskini MBR bölüntülemeden GBT'ye çevirmek gerekir. Bu işlemi windows ortamında "MiniTool Partition Wizard" ile yapabilirsin ayrıca bu programın live cd üzerinde çalışan portable sürümleri de vardır.

RESIM.png

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı