El Capitan Hackintosh USB'siz boot edememe sorunu

• Konuyu başlatan oziko
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 6
  • Görüntüleme 2.570

oziko

Kilopat
Daha fazla  
Öncelikle Technopat ailesine Hackintosh hakkında güzel rehberler hazırladıkları için teşekkür ederim. Başka bir platformda bu konuya dair pek bilgi edinemedim.

5 gündür Toshiba Satelite L50 laptopuma Hackintosh kurmakla uğraşıyorum. Kurulumu yaptım, sistemi çalıştırabilecek kadar aygıtı tanıyor. Ekran kartım, ses, wifi gibi bileşenler çalışmıyor şu an.

Ama daha büyük bir sorunum var. Şimdi ben El Capitan sürümünü yükledim, Technopat ASUS Vivo PC kurulum videosunu izleyerek. Clover ile boot ediyorum, ama ne yaptıysam USB'yi çıkarınca bilgisayarı açmayı başaramadım. Boot ekranından harddiskimden boot etme tuşuna basıyorum, akabinde Apple logosu 3 sn görünüyor sonra hemen yeniden başlatıyor.

Problemin neden kaynaklandığını çözemedim her seferinde USB'den boot ediyorum ve konsolda yazılar kayıyor öyle giriş yapıyorum masaüstüme. Ve her defasında EFI partition'u yok oluyor. Clover Bootloader ile tekrar oluşturup CLOVER dosyalarını değiştirip değiştirip tekrar deniyorum. Tabi sonuç hep aynı.

Ne yapmam gerekir? Çözümü zor değilmiş gibi geliyor, yardım eder misiniz?

Sistemim:
  • Intel Core i5 4200M
  • 8 GB RAM
  • Intel HD Graphics 4600 (2. Ekran Kartı NVIDIA 740M)

Son düzenleyen: Moderatör:
OS X El Capitan RAW 10.11.6 Güncel Kurulum İmajı bu linkte en altta 3 tane resim var Uefi olmadıysa alttaki yükleme yöntemlerini deneyebilirsiniz.Bende sizin gibi çok uğraştım 2. resimdeki yöntemle çözebildim sorunumu.
Denedim az önce, maalesef yine elma logosundan sonra yeniden başlatılıyor sistem. Teşekkür ederim cevabınız için. Bu arada önceden bilgisayarımı kapatamıyordum, şimdi kapanabiliyor.

Harddiskim GPT formatında, bu UEFI kullanmamam gerektiğini mi gösteriyor? BIOS menüsünden de UEFI Boot'u kaldırıp CSM Boot yaptım, şuan USB ile bu modda açıp kapatabiliyorum Mac'i, önceden işe yaramıyordu.

Tabi hala bağımlıyım USB'ye, bir de Clover Bootloader'ı GPT'ye göre kurduktan sonra USB CLOVER klasör içeriğini EFI'ye atıyorum ve ardından USB'yi çıkarıyorum. (Sonra başarısız açılış oluyor, tekrar USB'yi takıyorum.) EFI diskine başka dosyalar da eklemem gerektiği yazılmış rehberde ancak ben onları bulamıyorum acaba o yüzden kaynaklanıyor olabilir mi? Bahsettiğim kısım şurası;

KURULUMDAN SONRA GEREKLİ DOSYALARI, OLUŞAN EFI İÇİNE KOPYALAMAYI UNUTMAYIN!!!

BUNLAR:

HfsPLus.EFI (EFI-> CLOVER-> Drivers64UEFI içine)

Config.plist (EFI-> CLOVER-> KEXTS/ Others içine )

NullCPUPowerManagement.kext (EFI-> CLOVER-> KEXTS/ Others içine )

VoodooPS2Controller.kext (EFI-> CLOVER-> KEXTS/ Others içine )

EFI-> CLOVER-> Drivers64UEFI içinden VboxHFS-64 Mutlaka SİLİN!!

FakeSMC.kext Kext Wizard ile System-> Lİbrary-> Extensions lokasyonuna yapın!!

Bootloader kurulumundan sonra bu işlemleri yapmadım, bahsedilen dosyaları nereden bulabilirim? Siz uygulamış mıydınız bunu?

Az önce yazdığım bir konudaki mesajımı aynen alıntılıyorum;
Sistemi Windows yanına kurduğun için kurulumu yaptığın için OS X için ayrı bir bölüntü oluşmaz. Clover bootloader ayarlarını da MBR kuruluma göre yaparsan OS X için EFI HDD içinde klasör olarak oluşturulur. Bu noktadan sonra yapman gereken USB takılı iken Clover Boot Seçeneklerinde "add clover boot options for all entries" seçmek.
Bu işe yaramaz ise şu yöntemi dene.

• EFI/Microsoft/Boot/ bölüntüsü içindeki bootmgfw.efi dosyasını bootmgfw-orig.efi olarak yeniden adlandırın.
  • Clover/ CLOVERX64.efi dosyasını, bootmgfw.efi olarak yeniden adlandırıp EFI/Microsoft/Boot/ içine koyun.
    NOT: Windows güncelleme aldığında bootmgfw.efi dosyası güncellenmiş kodlarla yeniden oluşturabilir. Bu durumda boot tekrar düzeltmek için:
  • EFI/Microsoft/Boot içindeki bootmgfw-orig.efi silin.
  • EFI/Microsoft/Boot içindeki bootmgfw.efi dosyasını bootmgfw-orig.efi olarak yeniden adlandırın.

Kusura bakmayın yeni cevap verebiliyorum.Montezuma ustamın rehberlerini inceleyiniz.Onlar sayesinde çözebilirsiniz sorununuzu.

Az önce yazdığım bir konudaki mesajımı aynen alıntılıyorum;
Kusura bakmayın yeni cevap verebiliyorum.Montezuma ustamın rehberlerini inceleyiniz.Onlar sayesinde çözebilirsiniz sorununuzu.

Hazır Mac kurmuşken App Store'dan Sierra'yı indirdim ve kurdum. Artık USB olmadan boot edebiliyorum.

Ancak klavyem çalışmıyor. :( Ne yapabilirim, El Capitan'da çalışıyordu ve ekran kartımı 1500 mb olarak tanıttığım halde çizikler ve grafik lekeleriyle karşılaşıyorum. Nasıl çözebilirim? Ve bluetooth'um da devre dışı kaldı. :( (sevemedim sierrayı...)

VoodooPS2.kext dosyası EFI bölüntüsü içindeki CLOVER/kexts/Other dizini içinde olması gerekiyor. Eğer yoksa klavye ve imleçsürer (touchpad) çalışmayabiliyor. Geçen gün benim de başıma geldi, sağdan soldan araştırırken bulmuştum. Emin olmak için hem oraya hem de S/L/E içine KPCM utility ile bu kext'i kurup daha sonra rebuild cache yapıp yeniden başlatınca çözülmüştü.
Ekran kartı sorununu da Clover Configurator Graphics kısmında ig-platform-id kutucuğuna dahili ekran kartının id'sini bulup (çoooook uzun rakamlar ve harflerden oluşuyor) onu kaydettikten sonra çözmüştüm. Denemeni tavsiye ederim.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı