El Capitan Kurulum Disk İzlencesi Sorunu

Kastım şu hocam bende GTX 960 ekran kartı var ve ses sitemi şuan çalışmıyor. Ekran kartını aktif edenler clover üzerinden ettiklerini yazmışlar. O bakımdan diyordum. Bu ikisini nasıl aktif edebilirim hocam son olarak size zahmet.

Hocam driver'ı dün indirdim ve kurdum. Ancak özür dilerim ama çözüm mesajındaki şu sıralamaları anlayamadım ve yapamadım.

''daha sonra sağ üst köşeden sürücüyü seçip aktifleştirdim.
calaver conf. ile config dosyasını açarak boot bölümünde nvidia 1 i işaretledim.
daha sonrada smbios yerinde wizard ile kendi pc me uygun imac seçip kaydettim.''

image.jpg

Hocam kodu buraya mı yazacağız ? En sona eklediğim kodu.

Hocam düzeltiyorum kusuruma bakmayın lütfen. Ekran kartını galiba tanıttım. Ancak şuan GTX 960 0MB olarak gösteriyor.

image.jpg

nv_drv=1 Clover Configirasyon programı ile config dosyanıza yazınız. Launcher de kasma olayı yok ise, ekranda bir sorun gözükmüyorsa 0 Mb takılmayın.

image.jpg
Hocam dediklerinizi uyguladım. Ancak İntel'i kaldırıp Nvidia'yı Seçtim. Kasma var hocam şöyle Google chrome kurdum fakat görüntü böyle :

Sol üst köşede ki Nvidia Web sürücüsünü tıklayarak Nvidia seçildiğine emin olun, config dosyanızı da kontrol edin ve nv_disable=1 komutu var ise kaldırın.

Dediğiniz komutu kaldırmıştım zaten hocam ancak değşik bir durum şu ki sağ üstte invidia aktifleştirdiğimde restart now diyor. Restart yapıyorum ve tekrardan başladığında ise tekrardan aktifleşmemiş bir şekilde duruyor.

Clover Configirasyon son sürümünü indirip, onunla şuan ismini tam hatırlamıyorum en sağ taraftakini işaretleyin ve HDMI kullanın. VGA desteklemiyor çünkü artık.

Hocam ekran kartını gördü 2GB olarak ancak 5 dk sonra falan görüntü gitti sinyal yok diyor. Benim monitör de hdmı çıkışı yok dvı to hdmı çevirici ile kullanıyorum zannediyorum o yüzden ve şuan nv_disable=1 ile açıyorum 5 mb olarak tanıyor ama görüntü geliyor en azından hocam :) . Birde hocam clover başarı ile kuruldu gözüküyor ama montezuma hocama da anlatmak istediğim kurulduğunun hiç bir belirtisi yok. Yani örneğin resimde görüceksiniz config.plist dosyasını şununla aç dediğimde çıkmıyor uygulamalar da çıkmıyor hiçbir şekilde bi anlam veremedim. Saygılar @montezuma @Sin0w
image.jpg

Yandex.Disk Buradan indirin, Check yazan yere tıklayın ve arkasından mount efi tıklayın karşınıza HDD bölümleri gelecektir, hangi HDD kurulum yaptıysanız saten check yaptığınız da görürsünüz o bölümü seçin ve tamam tıklayın. Masaüstünüze EFI bölümü gelecektir, burada clover yazan klasör içerisine girin ve config.plist görürsünüz. Clover configirasyon programın dan sol köşeden mount efi yazacaktır buradan direk olarak EFI bölümünün içiresin den alabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı