Çözüldü El Capitan Nvidia GTX760 Ekran Kartı Tanıtma

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

baaydin

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Dün ilk denememde herhangi bir hata mesajı almadan kurulumu tamamladım.
Kurmam gereken iki sürücü var. Sanırım ethernet kartını kurabilirim sorunsuz.
Fakat benim için asıl sorun şu.
Ekran kartını sorunsuz ve en yüksek performansla çalışacak şekilde nasıl kurarım?
Ayrıca PC'nin de sorunsuz olarak çalışmasını istiyorum tabii ki. :)

• İşlemci: i7 4770
  • 16 GB 1600 MHz RAM
  • Nvidia 760 2 GB Ekran kartı
  • 250 GB SSD
  • Gigabyte Anakart
  • 27" Asus Monitör

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben sorunu çözdüm hocam. Sayın Mod başlığı çözüldü şeklinde değiştiremiyorum siz değiştirirseniz sevinirim.
Nasıl yaptığımı açıklayayım.

önce nvidia sitesinden güncel el captain sürücüsünü indirip kurdum.
daha sonra sağ üst köşeden sürücüyü seçip aktifleştirdim.
calaver conf. ile config dosyasını açarak boot bölümünde nvidia 1 i işaretledim.
daha sonrada smbios yerinde wizard ile kendi pc me uygun imac seçip kaydettim.
Zaten burda açıklaması varmış.

Kurulum sonrası sistemin USB olmadan Boot edilebilmesi için yapılması gerekenler:
Her ne kadar USB / EFI içindeki dosyaları direk olarak kurulum yaptığınız EFI bölüntüsüne kopyaladığınzda çalışıyorsa da, biz Clover Bootloader ile kurulum yapmanızı öneriyoruz. Bunun için;

• USB / EFI/ CLOVER/Kurulum sonrası araçlar klasörü içindeki kurulum araçlarını kullanın. UEFI ve UEFI olmayan sistemler için iki farklı kurulum aracından sisteminize uygun olanı seçin. Bu bootloader yüklemesinde herhangi bir ayar yapmanıza gerek yok.
  • Boot loader kurulumunu yaptıktan sonra daha önce olduğu gibi CLOVER/ Driver içine herhangi bir sürücü kurmanıza gerek yok. Zira her iki bootloader'da spesifik olarak doğru driver'ları EFI bölüntüsüne kuruyor.
  • Clover boot kurulumundan sonra yine Kurulum sonrası araçlar içinden CustoMac Essentials.pkg ile ethernet sürücüleri ve FakeSMC.kext kurulumunu yapın.
  • Bu işlemden sonra EFI bölüntüsünün mount edilmiş olması gerekiyor. Eğer edilmemişse, Clover Configrator ile bunu siz mount edin.Clover Configurator
  • Burada SMBIOS seçeneğine gelin ve Magic Wand tuşu ile sisteminize uygun bir Sistem kimliği yaratın.
  • Ek olarak Sisteminiye uygun Grafik ayarları için de Graphic seçeneğinden Inject NVIDIA yada Inject ATI seçin.

Son düzenleme:
Hocam, nvidia-drive 1 yapınca ekran gelmiyor siyahta kalıyor. Dediğin gibi yaptım bende.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı