Hocam soğuk çatlağı dediğiniz, elde hareket eden yerler kuruduğunda hafif hafif çizikler görülecek şekildedir. Sizinki bayağı yara olmuş, ağaç yumruklamışsınız gibi açılmış. Görünmek şart.
Gençler, bu elimin çatlakları için doktora gitmeye gerek var mı yoksa el kremi yeterli mi? El kremi çatlakları biraz geçirdi ama pembelikler hala duruyordu. Ben de bıraktım. Doktora giderim diye. Ama kantaron yağı sür diyorlar.
Sarı kantaron yağı iyi gelir. Bepanthol, sebamed el tırnak balsamı, hametol onarıcı bakım kremi ya da normal cilt kremi, dr. Tuna kantaron yağı kremi bunlardan birini temin edip kullanabilirsin. Ve elini nemlendirici sabunları ile yıkamanı tavsiye ederim. Kremi sürekli sür ellerin kuru kalmasın. Aile hekimine gidip göstermende fayda var.
Soğuk havalarda benim de çatlıyor. Ancak seninkiler bayağı fazla. Ellerini sıcağa yakın ılık suda biraz beklet yumuşasınlar. Sonra kurulayıp yağlı bir krem sürün. Önerim neutrogena el kremi yuvarlak kutulardan. Bunu birkaç gün tekrarlayın iyi gelir.
Derinin kimyasal bir şeye alerjisi olabilir. Kuru bir cilde sahipsin gibi görünüyor. Düzenli olarak nemlendirici kullan eğer geçmezse mutlaka cildiyeye danış.