El konsolu önerisi

Mainstein

Megapat
Makaleler
2
Daha fazla  
Arkadaşlar 1 ay önce oyun bilgisayarımı sattım. Son 1 yıldır oyun oynamaktan pek zevk almıyordum, üstüne işe başladım ve tüm gün ekrana baktıktan sonra gelip masada oyun oynayasım hiç gelmiyor. Bir yanda da boş vakitlerimde zaman geçirebileceğim bir şey arıyorum. Gözümü handheld cihazlara diktim. 2023 yılında Steam Deck kullanmıştım ancak garanti mevzusundan içim rahat etmediğinden 2. ay sattım (cihazı beğenmiştim)

Şimdi önümde opsiyonlar var.

25 bin TL'ye Steam Deck OLED 512 GB alabiliyorum (sıfır) garanti mevzusu hala kafamı yoruyor. Alacağım yer 1 yıl garanti veriyor ama esnafa ne kadar güvenilir tartışılır.
20bin TL'ye ASUS ROG Ally Z1 Extreme (1.5 yıl garantili)
Switch OLED (çipli) 13-15bin TL arasına gidiyor. Daha önce hiç Nintendo ürünü kullanmadım, oyunları tarzıma uyar mı pek emin değilim.

Bunlar haricinde; oyunlardan zevk almama durumum bu cihazları aldıktan sonra da geçerli olur mu bilmiyorum. 1000 civarı oyunum var Steam tarafında. O yüzden oyun sorunu asla çekmem. ASUS ROG Ally ise hem daha güçlü hem de garantisi olacak ancak ekran tasarımı, beyaz olması ve pilinin kötü olmasından dolayı emin olamadım. Yakın zamanda SteamOS desteği de gelmiş, çok cazip geliyor.

Nintende hakkında ise hiçbir şey söyleyemem. Daha önce kullanmadım. Switch 2 çıkmışken ne kadar mantıklı o ayrı bir mevzu.

Yorumlarınız neler? Sizce hiç bulaşmayıp böyle devam mı edeyim yoksa sıkılıp salma riskine rağmen bir tane cihazı alayım mı?

Uyum önemliyse Steam Deck, güç önemliyse ROG Ally. Switch hakkında bilgim yok, bunlardan biraz daha farklıdır.
Gönlüm Steam Deck’ten yana ancak arıza yaşarsam tamir imkanı yok.

Switch 2 almayın. Adamlar o kadar iğrenç ki eğer kendi cihazinizi modlarsaniz uzaktan brick ediyorlar. Boykot etmek lazim bu gereksiz firmayi. En keyiflisi Steam Deck OLED olur ama performans olarak geride kalıyor. Ally en temizi gibi geldi.
Rog Ally hiç estetik gelmiyor bana ancak garantili olması ve performans açısından daha mantıklı gibi. Batarya konusu da üzer ama SD Oled’e göre

Steam Deck LCD alın geçin hocam fiyatları çok uygun yeni nesil çıkınca guncellersiniz.
Deck LCD + kırık switch OLED en mantıklısı size.

Switch 2 çıktı diye orijinal donanımın pabucu dama atılmadı. Switch çipli olduğu zaman online oyunlarda sıkıntı çekebilirsiniz. Ayrıca Nintendo oyunlarına da ayrıca göz atmanızı öneririm. Keza bahsettiğiniz seçenekler yanında Switch sadece özel oyunları sayesinde siyrilabilir, başka türlü bir şansı olduğunu sanmıyorum. Zaten Switch'i öykünebilecek kadar güçlü cihazlar sanırım diğer ikisi de. Eğer Nintendo yapımları ilginizi çekiyorsa Switch güzel bir seçim olabilir onun dışında ölü yatırım olacağı kanısındayım.

Düz konsol size daha çok iyi gelir bence.
Xbox Series S, X ve PS5 kullanmış biri olarak konsollar bana aşırı kısıtlayıcı geliyor. Xboxu satarken aldığım 40 küsür oyun da hala hesabımda duruyor zarar olarak. PC tabanlı bir cihaz dışında almayı düşünmüyorum o yüzden

Bulunur hocam az daha araştırın ben hepsini kullandım 10K farka değmez 13K civarı bile temiz LCD denk gelebiliyor çift konsol çok daha avantajlı olur sizlere
LCD ekran çok kötü deckte. Bir de 60w pil ciddi fark yaratıyor 10-15w kullanımda. Ayrıca LCD cihazlar çok daha eski o yüzden aynı fikirde değilim

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı