El ve ayak yapımiz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Diyelim ki biz evrim geçirdik big bang ile yoğun durumdaki küçük evren artık hernedeniyorsa patladı. Benim aklıma takılan şey patlayan yoğun durumdaki evren yoktan mı var oldu?
İlk maddenin nereden geldiğini kimse bilmiyor, evrimin de konusu değil zaten diye biliyorum.

Buda'yı veya Zeus'u çürüten bir makalede yazılmadı hadi onada inanalım.
Buda ve Zeus ile evrimi ayni kefeye koyman cehaletini gösteriyor. Evrim somut kanitlari olan bir şeydir. Buda ve Zeus bilimsel bir kavram değil, çürütülsün. Metafizik kavramlarla evrimi bir tutamazsin.

Yeryüzünde çürütülemeyen yüzlerce teori var demek ki bu mantıkla hepsini kabul edeceksiniz.
O dediğin şeylerin hiçbiri evrim gibi somut delili olan örnekler sunamıyor.

Makale istesen de yazamazsin çünkü çürütecek en ufak bir kanitin yok. Senin inanip inanmadığın bir şeyi değiştirmez gerçekler ortada duruyor. Tek hücreden buraya milyonlarca yil içinde geldik istediğin kadar inkar et durum bu. O tek hücrede oluşuyor sadece senin aklin almıyor, bu konularla Abiyogenez ilgileniyor, Miller-Urey deneyine bir göz gezdir sonra konuş. Evrimi çürütecek kanitiniz olsaydi bunu görmezden gelemezdiniz.

Bir gün olurda evrim teori olmaktan çıkıp kabul görürse o zaman makaleleri görürsünüz.
Işte tartıştığımız çok bilmiş kafası bu, kime ne anlatıyoruz önceki mesajimda teorinin ne olduğunu açıkça yazdim. Hiçbir teori ispatlaninca kanun olmaz. Evrim bilim dünyasında kabul edilmiş bir olgudur, kanıtlidir. Evrenin yapisi değişmediği sürecede evrim geçerliliği korumaya devam edecek.
Diyelim ki biz evrim geçirdik big bang ile yoğun durumdaki küçük evren artık her ne deniyorsa patladı. Benim aklıma takılan şey patlayan yoğun durumdaki evren yoktan mı var oldu?
Bu evrimin konusu değil, evrim dünya üzerindeki canlılığı konu edinir. Bu dediğin durum Fizik ve ya her neyse adi Astrofizik, Astronomi onlarin ilgi alani. Benim Fizik bilgim pek yok açıkçası, bu konularda yeterli bilgiye sahip değilim. Yoktan var olma ihtimali üzerinde duruluyor diyebilirim. Bu makaleler işine yarar.

Son düzenleme:
Bu elemanın açtığı konuları komedi niyetine okuyorum millete cahil falan diyor gülmekten yarılıyorum. Depresyondakileri buraya yönlendirmek lazım.

Bu elemanın açtığı konuları komedi niyetine okuyorum Millete cahil falan diyor gülmekten yarılıyorum.
Millete cahil demedim, bilginiz olmadiginiz noktalarda kendi bildiğinizi okumaya devam ediyorsunuz bunu diyorum. Bilgisizsiniz demek bir hakaret değildir. Senin de pek onlardan farkin yok bu konuları komedi niyetine göre okuduğuna göre.

Yok canım sıkılıyor gülmek için okuyorum. Yanlış anladın. Mesela içime sıkıntı giriyor bu el ayak falan paylaşıyon geçen atın ayağını falan paylaşmışsın. Girip okuyorum tuhaf tuhaf bilgiler.

Başlangıçta tek hücre varmış ta, milyonlarca yıl geçmiş te, o tek hücre çoğalmış hayvanların tamamını, insanları, çiçekleri, ağaçları, diğer bitkileri, oluşturmuş. Yeryüzünde çeşit çeşit ara form olsa "beelki" derim o da yok. Ee ilk hücre nereden gelmiş, nasıl oluşmuş, cevabı yok. Birbirine benzeyen hayvanlara bakıp evrim diye teori yapmışlar. Bizimkiler de "başta bir hücre olsa ikiye bölünse birinin kolu bacağı çıksa diğerinin kanadı çıksa hayvanlar buradan türese" diye düşünüp mantıklı buluyor. Gerçi mantıklı bulan kişi sayısını oranlasan maksimum %0.99 olur. Onlara da Allah akıl fikir versin ne diyim.

Darwin trol bir dayımızdı ölmeden 2 dk önce insanlar maymundan geldi diyip gitti. Attı ortaya bir nane uğraşıp duruyorsunuz Daha yararlı ilimler peşinden koşmak gerek mesela kuantum gibi.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…