El ve ayak yapımiz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ama onun bilimsel olarak açıklamasını merak ediyorum. Her varlığın bir başlangıcı var.
Canlılığın cansızlıktan nasıl başladığını Evrim Teorisi değil Abiyogenez Teorisi açıklar dostum. Sorduğun sorunun cevabı şu:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ama onun bilimsel olarak açıklamasını merak ediyorum. Her varlığın bir başlangıcı var.
Atom ve moleküllerden tek hücreli canlilar oluştu. Bu çok uzun bir konu. Molekül ve atomlarda cansız varlıklar olarak adlandırılır. Hayat molekülleri dediğimiz 4 grup var; Lipitler, Şekerler, Proteinler, Nükleik asitler bunlar canlılığı ortaya çıkaran moleküller.
Abiyonegenez cansizliktan canlilik nasil ortaya çıktı bunlarla ilgilenir.
BERWAR fazla sert açıkladığı için öyle yazdım.
Ters bir şey dediğim yok.

Sapiens'i diğer türlerden ayıran temel özellikler belli zaten. DNA farklılığı var bir kere, şekil olarakta benzemiyoruz. Ilk tabirini kullanmak doğru değil, kademeli bir süreç olduğu için ilk tabirini kullanamayiz.

@MuzY Fikrine bir şey dediğim yok. Kötü bir şey söylemedim sana.
O kademelerinde kendi içinde basamakları var işte o basamağın ilk adımını ilk İnsan diye tabir ediyorum ben işte. Kur'an da Adem Aleyhisselam hakkında çok fazla ayrıntı verilmemiş. Kısacası Allah tam bu noktada bize bırakmış işte tabiri caizse.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
bu gibi şeyler yüzünden İslam yanlış anlaşılıyor ve insanlar saçma buluyor hep düşüncelerimi ama işte.

Son düzenleme:
@MuzY Hiçbir türün ilki yoktur. Türler birdenbire ortaya çıkmazlar. Milyonlarca yilda bu değişimler olur. Nasil anlatacağımi bilemedim bu video sana yardimci olur.

Peki neden Zeus olamaz o? Açıkla bakalım. Bence Zeus, Poseidon, Hades, Ares, Apollon, Artemis gerçek.
Adami buga soktun, zorlama çok.

Eğer öyle inanıyorsan yapabileceğim hiçbir şey yok
Bahsettiğin kişilerin senin bahsettiğin kişilerde arasında bir fark yok. Onlarda metafizik bu da metafizik. Onlari kökten yanlislayamazsin. Tanrı vb. kelimeler bilimsel terimler olmadığı için böyle oluyor. Tanrı kelimesi nereden geliyor bunlari araştırdığınız zaman daha iyi anlarsiniz durumu. Mezopotamya mitolojilerini okuyun. Avesta'yi okuyun, Tevrat'i okuyun.
Kısacası Allah tam bu noktada bize bırakmış işte tabiri caizse.
Adem diye biri var olmadi. Tevrat'ta daha detayli bilgiler var, Kuran'in yaratılış hikayesi de Tevrat'tan kopyalanmadir. Tevrat'ta 950 sene yaşadığı söylenir Adem'in, Cübbeli gibi adamlarin söyledikleri size ters gelebilir adam hadislere dayanarak konuşuyor. Islam sandiginiz gibi bir din değil. Adem ve Havva, Sümerlerden alınmış bir mitolojik hikayedir, hiçbir gerçekliği yoktur. Sümer mitolojisini okursanız görürsünüz bunu.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı