Sonuçta evrimin ilk yeri orası değil mi önce evren sonra dünya ordan da canlıların oluşumuna inmiyor muyuz? Ben burda karşılığını bulamıyorum. Ancak bi yaratıcı nın olduğunu düşünürsem cevaba ulaşabiliyorum. O ise o maddeyi yaratıcı yarattı. Şimdi sen diyceksin ki o da mı yoktan var oldu. Aslında zaman ı ve mekan ı da yaratıcı yarattığı için onun içinde olamaz. Bizim düşüncelerimizin her yerinde zaman ve mekan var onsuz birşey düşünemiyoruz. Onun nasıl bir varlık olduğunu hayal etmek yeni bir renk hayal etmek gibi bir şey.Bu evrimin konusu değil, evrim dünya üzerindeki canlılığı konu edinir. Bu dediğin durum Fizik ve ya her neyse adi Astrofizik, Astronomi onlarin ilgi alani. Benim Fizik bilgim pek yok açıkçası, bu konularda yeterli bilgiye sahip değilim. Yoktan var olma ihtimali üzerinde duruluyor diyebilirim. Bu makaleler işine yarar.
Kuantum Dalgalanması ve Büyük Patlama: Evren Hiçlikten ve Kendiliğinden Var Olmuş Olabilir mi? - Evrim Ağacı
Bu haberi/konuyu daha iyi anlayabilmek için, öncelikle buradaki yazımızı ve buradaki incelememizi okumanızı tavsiye ederiz.Modernevrimagaci.org
Kuantum Dalgalanma: Enerji Yoktan Var Olabilir mi? - Evrim Ağacı
Kuantum Fiziği dahilinde Kuantum Dalgalanma (veya Kuantum Çalkalanma, İng: "Quantum Fluctuation"), uzayın belli bir noktasında, Wernerevrimagaci.org
1-İlk maddenin nereden geldiğini açıklamaz.Başlangıçta tek hücre varmış ta, milyonlarca yıl geçmiş te, o tek hücre çoğalmış hayvanların tamamını, insanları, çiçekleri, ağaçları, diğer bitkileri, oluşturmuş. Yeryüzünde çeşit çeşit ara form olsa "beelki" derim o da yok. Ee ilk hücre nereden gelmiş, nasıl oluşmuş, cevabı yok. Birbirine benzeyen hayvanlara bakıp evrim diye teori yapmışlar. Bizimkiler de "başta bir hücre olsa ikiye bölünse birinin kolu bacağı çıksa diğerinin kanadı çıksa hayvanlar buradan türese" diye düşünüp mantıklı buluyor. Gerçi mantıklı bulan kişi sayısını oranlasan maksimum %0.99 olur. Onlara da Allah akıl fikir versin ne diyim.
Evrimin evrenle bir alakasi yok, ikisi farkli şeyler. Evrim sadece dünya üzerindeki canli yaşamına ilgilenir.Sonuçta evrimin ilk yeri orası değil mi önce evren sonra dünya ordan da canlıların oluşumuna inanmiyor muyuz? Ben burada karşılığını bulamıyorum.
Maddeyi bir yaraticinin yarattigini nereden biliyorsun? Zaman ve mekani nereden biliyorsun yaratıcı yaratmış? Bunlarin hiçbir somut gerçekliği yok. Dinler hakkinda bilginiz yoksa evrimi de anlayamazsiniz. Kutsal kitapları okuduğunuz taktirde evrenin oluşumuyla ilgili verdiği bilgiler bilimle uyuşmuyor.Ancak bi yaratıcı nın olduğunu düşünürsem cevaba ulaşabiliyorum. O ise o maddeyi yaratıcı yarattı. Şimdi sen diyceksin ki o da mı yoktan var oldu. Aslında zamanı ve mekanı da yaratıcı yarattığı için onun içinde olamaz.
Adem ve Havva bir Sümer mitidir, Nuh Tufani da ayni şekilde Sümer mitidir. Adem ve Havva diye biri asla var olmadi, Nuh Tufani diye bir şey de yok. O da Sümerlerin ve Babillerin Gılgamış destaninda gecen bir mitolojik hikaye.Adem ve Havva varmış da bunlar Cennetten düşmüş de bunlar güzel güzel üremiş de Nuh bir her hayvandan birer çift alacak büyüklükte gemi yapmış da.
Bunlar bilimsel gerçekler tuhaf gelmesi senin sorunun. Bunlarin hepsi de kanitlanmiş şeyler.Mesela içime sıkıntı giriyor bu el ayak falan paylaşıyon geçen atın ayağını falan paylaşmışsın. Girip okuyorum tuhaf tuhaf bilgiler.
Her teori aynı değil, evrim bilim dünyasınca kabul görmüş artik üzerine tartışma bile yapılmayacak sağlam bir teori.Bir teoriyi çürütecek bir teori bulunmadı diye o teorinin doğruluğu kanıtlanmış olmaz.
Şimdi yaşayan tüm canlilar ayni zamanda bir ara formdur. Ara form olmadığını kanitla bakalim hodri meydan, hade bakalim. Ara formun ne olduğunu dahi bilmiyorsun. Ara form olmadığıni kanitla bakalim görelim seni, öyle sallamak kolay tabii.Yeryüzünde çeşit çeşit ara form olsa "belki" derim o da yok.
Sana fikir verseydi bu durumda olmazdin zaten.Allah akıl fikir versin ne diyim.
Cehaletini, rezilligini göstermeye devam ediyorsun. Bir hayvan birbiriyle doğrudan akraba diye birbirine benzemek zorunda değil, evrimde böyle bir mantikta yok. Demek hayvanlarin benzerliğini bakip teori yapmışlar bu kadar kolaysa çürütmek çocuk oyuncağı olsa gerek. T-Rex dinozor cinsinin şimdiki en yakin akrabasi yaşayan canlilar arasında Tavuktur. Dinozor ve Tavuk birbirine benziyor ha.Birbirine benzeyen hayvanlara bakıp evrim diye teori yapmışlar.
Sanırım çöldeki bedevi dediğiniz olay Müslümanlara yönelik. Eğer öyleyse haberiniz olsun evrim yalnızca Müslümanlarla zıt değil diğer dinlerle de zıt.Evrim kesinlikle gerçek ama bana göreÇöldeki bedeviye göre değil.