El yapımı direksiyon seti nasıl yapılır?

900 derece direksiyon seti yapmak istiyorum. Hangi ekipmanlarla ve nasıl en kolay şekilde yapabilirim?
900 derece potansiyometre ve arduino ile yapanlar var ama onun geri beslemesi olmuyor.Yazıcının içinden çıkan bi parça var aklıma gelmedi ismi onun ile geri besleme yapılır ama çok uğraştırır.Direksiyona ihtiyacın var.Diyer parçalar 3 d yazıcı ile yapılır bence satın alabilirsin uğraşmak istemiyorsan bide yapamazsan parçalar elinde kalır emeğine yazık olur.

900 derece potansiyometre ve arduino ile yapanlar var ama onun geri beslemesi olmuyor.Yazıcının içinden çıkan bi parça var aklıma gelmedi ismi onun ile geri besleme yapılır ama çok uğraştırır.Direksiyona ihtiyacın var.Diyer parçalar 3 d yazıcı ile yapılır bence satın alabilirsin uğraşmak istemiyorsan bide yapamazsan parçalar elinde kalır emeğine yazık olur.
Encoder o parçanın ismi

900 derece direksiyon seti yapmak istiyorum. Hangi ekipmanlarla ve nasıl en kolay şekilde yapabilirim?
Hevesini kırma dostum yapılmayacak bir şey yok. Ben zamanında kayışları, motorları, direksiyonu temin ettim fakat encoder bulamadım. O yüzden kalmıştı. Direksiyon da kamyon direksiyonuydu. Çok zor bir şey değil yapan çok kişi var

Encoder o parçanın ismi

Hevesini kırma dostum yapılmayacak bir şey yok. Ben zamanında kayışları, motorları, direksiyonu temin ettim fakat encoder bulamadım. O yüzden kalmıştı. Direksiyon da kamyon direksiyonuydu. Çok zor bir şey değil yapan çok kişi var
encoder ı aliexpresten veya amazondan alabirsin amazonda kargo gümrük dahi 380 tl civarı aliexpreste 350tl

Kanka ben yaptım kartondan güzelde çalılşıyor fren ve gaz da var ben pedalları mouse ile yaptım driksiyonuda ayakkabı kutusundan geçirerek yaptım telefondan uygulama açıp PC'den de açıyorum oynuyorum 900 derece filan hepsi var. 🚚

Düzgün bir şey yapmak istersen maliyeti zaten alacağın direksiyonun parasına gelir. G29 en iyi çözüm şu an. Ancak daha basit ve ucuz olsun diyorsan bu iş için uygun olan arduino leonardo var, yaklaşık 350 lira fiyatı var. Kart olarak onu kullanırsın. Direksiyon hareketini algılaması için encoder lazım, alternatif olarak potansiyometre kullanılabilir ancak sağlıklı sonuçlar alamazsın. Encoderi doğrudan direksiyon miline bağlamayıp araya dişli koyarak daha hassas çalışmasını sağlamak mümküm. Bunlarla birlikte istediğiniz derecede çalışan hassas bir direksiyon yapabilirsiniz. Ancak feedback olmadan çok da anlamlı olmayacaktır. Feedback için DC motorlara, o motoru sürecek motor sürücüsüne, motoru direksiyon miline bağlayacak kasnağa ve dişlilere ihtiyacınız olacak. Tüm bunlar haricinde güç adaptörüne, direksiyon simidine ve sistemin oturtulacağı temel yapı parçalarını da ayarlamak lazım. Tüm bunlar tamamlandığında bile hala pedal setiniz eksik olacak. Ve pedal setini yapması direksiyonu üretmek kadar zor. 0'dan bir set üretmek yerine ucuz 2. el bir direksiyon seti alıp üzerinde modifikasyon yapmak daha mantıklı olabilir. İmkanınız varsa 2. el G29 en iyi çözüm olacaktır yine de.

Kısaca maliyeti bel büktürecektir, 2. el direksiyon setlerine bir göz atmanızı tavsiye ederim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı