El yazısı mı düz yazı mı?

El yazısı boş iş. Süsleme dışında kullanılmamalı artık. Hatta ilkokul müfredatından bile kaldırılmalı. Sırf el yazım kötü olduğu için, kötü yazdığımı düşünürdüm. Düz yazıya geçince durumu çözdüm. :)

Hocam kardeşim 1. sınıf düzyazı öğreniyor. El yazısı 2 sene önce müfredattan kaldırılmış galiba :)

Ben el yazısı denemek istiyorum çünkü harfleri birleşik yazınca hızlı yazacağımı düşünüyorum.

El yazısını tercih ederim, çünkü düz yazım rezalet. Peki neden? İlköğretimde el yazısı öğrettikleri için.

Gerçi buna kendi çapımda bir çözüm de buldum aslında. Düz yazıyı hafif el yazısı gibi süslersem yazımın çirkinliği az çok kapanıyor. 😄 Ayrıca teknoloji çağında genellikle ad/soyad ve imza dışında yazı yazmama gerek kalmıyor. Umarım ileride de gerek kalmaz.

Hiçbirini tercih etmek istemekteyim.

Benim tercihim ise hem el hem de düz yazı karışık bu şekilde hem düz yazının basitliğini kullanmış oluyorsunuz hem de el yazsının kalemi kaldırmadan akıcı bir şekilde yazım tekniğini kullanmış oluyorsunuz.

Örnek olarak E ve R harflerini direk birleşmiş olarak yazarak zaman kazanıyorsun.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı