Elan touch pad mavi ekran hatasına sebep oluyor

Mortis06

Kilopat
Katılım
24 Haziran 2018
Mesajlar
5.570
Çözümler
31
Yer
Ankara
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RTX 4060 Ryzen 7 7735hs
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Selam, kurtulmak istediğim fakat kurtulamadığım Packard Bell EasyNote TG71BM laptopum var. 2 gün boyunca kablolu mouse ve şarja takılı olarak kullanıldı ve sonrasında touchpad çalışmadı. Cihazın bataryası sağlıklı olduğu için şarja takılı kullanmıyorum normalde. Touchpad için cihazı kaldırıp yeniden sürücü güncellemesi yapar ve yeniden başlatırsam mavi ekran alıyorum. Güvenli mod üzerinden cihazı kaldırmadığım sürece sistem normal olarak çalışmıyor. BIOS üzerinden Windows 10-11 ile Touchpad'in çalışması için gerekli olan touchpad Basic ayarı halihazırda yapılı. Uzun bir süredir Windows 11 kullanıyorum ve sorun bundan kaynaklı diye düşünerek Windows 10 hatta touchpad Advanced mod ile normalde sorunsuz çalıştığı için Linux Ubuntu kurdum fakat hiçbir şekilde çalışmadı. Touchpad'i çok fazla kullanıyorum bu sebeple çalışması benim için önemli. İncelemeniz için gerekli dosyaları aşağıya bırakıyorum, yardımcı olursanız memnun olurum.
Dump Dosyası ve TouchPad Olay Görüntüleyicisi
 

Dosya Ekleri

  • Elann.jpg
    Elann.jpg
    109,7 KB · Görüntüleme: 30
Merhaba hocam. Dediğiniz gibi elan touchpad hataya sebep oluyor.


Şu sürücüyü deneyebilir miyiz? Sanırım en günceli bu.

dpinst.exe veya etd. İnf adlı dosya üzerinden yüklemesini yapmayı deneyin.

Donanımsal arıza da olabilir, emin olmaya çalışalım.

Kusura bakmayın bildirim ya gelmedi ya da ben görmedim geç dönüyorum. dpinst.exe'nin 64 Bit olmadığı ile alakalı hata aldım, ETD.inf 'i Aygıt Yöneticisinden kurmak istediğim zamanda yine sürücünün 64 Bit olmadığı ile alakalı uyarı aldım. 64 bit olarak da attığınız şekilde değil standart sürücü exe 'si bulabiliyorum ki onda zaten mavi ekrana düşüyor sistem.
 
BIOS'tan kapatılıyor bazı cihazlarda. Eski Lenovo cihazımda öyleydi.

Bunlarda BIOS üzerinden Advanced ve Basic mode ayarı var sadece, Windows 8.1 ve öncesi ya da Linux kullanırsan Advanced seçeneği ile çalışıyor ancak Windows 10'ya da 11 kullanmak istediğinizde Basic mode seçmediğiniz taktirde touchpad çalışmıyor. Muhtemelen arızalarında, hiçbir şekilde aktifleşmedi.
 

Geri
Yukarı