Elazığ'da oturuyorum UYDUNET'den faydalanabilir miyim?

YasirHoca

Kilopat
Katılım
8 Nisan 2014
Mesajlar
2.024
Makaleler
5
Çözümler
4
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar merhaba kaç aydır lanet TTNET ile uğraşıyorum artık canıma tak etti Elazığ ilinde yok sanırım ama benim bundan faydalanma gibi bir ihtimalim var mı? Erzincan da var fakat Elazığ da yok genede faydalanabilirmiyim? Ve bu haber neyi ifade ediyor tam anlayamadım. http://www.kablonet.com.tr/haber-turksat4b
 
Neden pingler yüksek olsun ki? Ben burada 1 mbps bile zor alıyorum ve pingim 35ms bunun 10 mbps hız verileceği yazılmış bu hızda neden ping yüksek acaba?
 
Neden pingler yüksek olsun ki? Ben burada 1 mbps bile zor alıyorum ve pingim 35ms bunun 10 mbps hız verileceği yazılmış bu hızda neden ping yüksek acaba?

Uydu üzerinden kullanılan internet hizmeti (Uydunet değil Tooway vb.) standart bir ping'e sahiptir ve normal değeri 600'dür. Kısaca bu sistemler oyun oynamak için tasarlanmamıştır.
 
İlginiz ve vakit ayırdığınız için teşekkürler. Peki köyde oturan biri olarak bu hizmetten daha iyi nasıl faydalanabilirim bir fikriniz var mı?
 
Ben teşekkür ederim. 4B hizmete geçerse Türksat galiba gerekli açıklamayı yapacak. Bulunduğunuz yer merkeze uzaksa kurulabilir. Hankendi'ye selamlar :) (Bazen amcam Bünyamin Eroğlu gibi konuşuyorum farketmeden. Sağol sağol sağol diye telefon kapatır :) )
 
Uydunetin uydu ile bir alakası yok sadece adı uydunet. Alt yapısı fiber kablo bildiğin süperonline tarzı internet çanak anten ne alaka onu anlamadım. Arkadaş bilmeden konuşmuş.
Türksat Kablo
 
Müdür ne yaptın 600 ping falan? Ben kullanıyorum uydunet 10 mbit. Süper bir hızı var. Tek sorun 25 GB AKK.
 
Ehm. Bu konu hakkında yeterince bilgi biliyorum. Türksat 4B üzerinden verilecek hizmet Tooway gibi olacağından ping daima yüksek olacaktır ve 4. Mesajda "Normal Uydunet Değil" notumu okumadan atladınız herhalde. Habere göre Türkiye'nin her yerine 10mbit diyor. Yani KabloNet altyapısı olmayan yerlere de gidiyor. Bu da Tooway benzeri bir sistem kullanılacağını kanıtlar. Bu sistemde ping yüksektir çünkü veriler "gerçekten" uydu üzerinden taşınır. Asıl "siz" bilip bilmeden konuşmayın.

Arkadaşın konusu daha önce çözüldüğünden @MF konu kilitlenebilir.

Ayrıca @Lokman , teknoloji konusundaki yanlış anlamalarımı 8 yaşında bıraktım çok şükür. Neyin ne olduğunu çok iyi biliyorum.
 
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı