ElCapitan Audio çakışması

Byteman3D

Kilopat
N550JV Laptop'a ElCapitan'ı kurdum. İlk kurulum anında bluetooth direk çalışıyor. Ses için AppleHDAdisabler ve VoodooHDA kextlerini kurunca ses gelip bluetooth gidiyordu.

¨Bluetooth'a beşdört, ses daha önemli¨ diyerek o şekilde kalmaya karar verdim. Üstelik bir de USB tethering kext ile kablo aracılığıyla telefonun Wifisini kullanabildiğimi de görünce daha fazla kasmamaya, bilgisayara program kurmaya karar vermiştim ki ses yine gitti, bluetooth geri geldi - USB tethering de gitti.
Ethernet var çok şükür gitmiyor o pek.

Nasıl iş anlamadım. Output olarak kulaklığı seçince ses kulaklıktan geliyor ama hoperlor de çalışabiliyorken neden çalışmasın? Bu kendiliğinden gelip gitmelerin sebebi ne olabilir?

Az evvel tam olarak bunu deniyordum:
Bende sesi çalıştıran, bir Rus sitesinde N550JV ye ait Kextler diye bulduğum v2.84 olarak görünen bir VoodooHDA ile v1.01 sürüm AppleHDADisabler kext leri idi. Ses gidince az evvel Multibeast içindeki 2.88, 2.87, 2.86 yı sırayla denedim. olmadı.

Bir kere, Voodoohda.kext System/Library/Extensions ta görünmüyor. AppleHDAdisabler ı silince :

The system extension /library/Extensions/voodoohda.kext was installed improperly and cannot be used.... diyor.
Cacheleri rebuild etmeyi deniyorum. Bilerek de yaptığım bişey değil. Siliyorum bari onu da yapmış olayım diyorum ama
Şimdi bir daha dedi. Anlıyorum ki bir yerlerde olduğu gibi duruyor

Bazen kendi kendine de gidiyordu bu meret ya, dün iki kext daha kurmuştum. AtherosWifiInjector.kext ile IO80211Family.Kext. Bunlar da sorunu yapmış olabilir. Bakıyorum AtherosWifiInjector.kext de yok S/L/E içinde.

Besbelli kaldıramıyorum tam olarak. İlk haline nasıl dönülür bu kextler bağlamında?

Dostlar onu bunu kastırırken sesi almayı başardım. Ama nasıl sormayın? :D Versiyon 2.84 ile oldu bu arada.

Geyiğine MAC başlangıç sesini çaldırmak için beta bir pkg kurmuştum. Çalışmamıştı tabi. Onu unuttum gitti. Sonra Apple HDA Patcher diye birşey kurdum. Aslında tüm bu işler karışık değil ama 3-4 farklı metodu <İster bunu yapın ister bunu> şeklinde alt alta yazınca Clover Configurator a gidip bir tek sayı koymakla çözülecek iş bir kabusa dönüşüyor. Bende ses var ama kulaklıkta. Bu da sadece karman çorman etti ortalığı. 3 satır hex bişeyleri sağa sola yazdım olmadı. Sonra All in one Audio Solution diye birşey kurdum. O da versiyon beğenmedi sonra sildim tüm değişiklikleri. Voodoo applehda ne koyduysam sildim. Cacheleri rebuild ettim. Sonra baştan AppleHDADisabler ve 2,84 VoodooHDA yı yükledim. Restart etmek yerine KAPATTIM. Adamın biri CODEC leri resetlemek için kapatmak gerekir demiş. Bi açıldı ki MAC başlangıç sesiyle :)))
Yani raMAC kaldı Full çalışan bir MAC e kavuşmaya. :D

Bluetooth da gitti. Aslında düşününce bu cihazların hepsi USB üzerinden çalışıyor. Benim USB konusunda bişeyler yapmam gerekiyor sanıyorum. Webcam USB, KArt okuyucu USB, dokunmatik ekran, içindeki dahili DVD bile arabirim olarak USB. Elbette ki Bluetooth da USB. Belli ki USBlerin bir sınırı var sınır dolu mu neyse artık biri geliyor diğeri gidiyor.

USB için neyimiz var acaba. Henüz onu geliştirmek için hiçbirşey denemedim.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı