Eldeki aletler ile evde fitness programı önerisi

Hocam çok karmaşık bir yönü yok keyfinize göre. Başlarda hareketleri anlamak ve doğru formda yapmak zor olabilir tek başınıza. YouTube'dan bol bol spor içerikleri izleyin zamanla mantığını anlarsınız. Deneme ile çözülebilir bu sorunlarınız.

Örneğin ben haftanın beş günü ağırlık antrenmanı yapıyorum. Ve sadece tek bir bölge çalışıyorum. Çünkü uzun antrenman bana sıkıcı geliyor o yüzden birden fazla bölge çalışmak benim canımı sıkıyor. Aslında herkesin keyfine göre işte doğru mantık. Başkasına sorsan günde tek bölge olmaz verim alamazsın der vs gibi. Benim hayat kosullarima uyan, sürdürülebilir olan antrenman stili bu.

Sizde deneme yanılma yolu ile kendinize, hayat kosullariniza uyan bir sistem geliştirirsiniz zamanla. YouTube'dan full body dumbell workout şeklinde aratarak örnek birkaç antrenman izleyin ve evinizde yapın mesela bir gün. Mantığı anlamaya çalışın. Yani ben size burada hap şeklinde bir bilgi verip hadi tamam şimdi cozdunuz bu işi artık gidip şimdi antrenman yapın diyemem maalesef.

Bu yüzden yanınızda birebir size yardımcı olan biri yoksa tek yapmanız gereken bol bol YouTube içeriği izlemek. En fazla bir iki ay içinde neyi nasıl yapacağınızı iyi kötü kavramış olursunuz.

Ama en önemlisi acele etmeyin, acaba yanlış mı yapıyorum diye düşünmeyin (burada kast ettiğim hareketi doğru yapıp yapmadığınız değil sporun ise yarayıp yaramadığı anlamında) keyif almaya bakın ve sadece yapın. Bir süre sonra zaten faydasını görürsünüz.

Fazlasıyla yardımcı bile oldunuz hocam teşekkürler.. Dediğiniz gibi youtubeden aratacağım. Sabırla ilerleyeceğim tekrardan teşekkürler

Eldeki aletleri ve yeni başladığını düşünürsek her bölge için dolu dolu 2 hareket full body çalışmadan iyi bir verim alacağını düşünüyorum. 1 gün idman 1 gün off şeklinde haftada 3 veya 4 gün senin için birkaç ay iyi olabilir. Mesela 2-3 ay bu şekilde çalışıp daha sonra idmanı bölerek 2 gün idman 1 gün off şeklinde bir program takip edebilirsin. Şu an için bölmeni tavsiye etmiyorum. Az hareket çok set yapmaya çalış. Hem hareket formlarını oturtursun hem de yeni başladığın için ne yapsan sana yarar zaten.

Pazartesi: Full Body A
Salı: Dinlenme
Çarşamba: Full Body B
Perşembe: Dinlenme
Cuma: Full Body C
Cumartesi: Dinlenme
Pazar: Dinlenme

Full Body A

1- Decline Push Up 3 set
2- Pull Up 2 set
3- Barbell Row 2 set
4- Lateral Raise 3 set
5- Z-Bar Curl 2 set
6- DB Overhead Triceps Extension 2 set
7- RDL 2 set

Full Body B

1- Push Up 3 set
2- Barbell Row 2 set
3- Pull Up 2 set
4- Lateral Raise 3 set
5- Z-Bar Curl 2 set
6- DB Overhead Triceps Extension 2 set
7- Lunge 3 set

Full Body C

1- Shoulder Press 3 set
2- Chin Up 2 set
3- Barbell Row 2 set
4- Push Up 3 set
5- Triceps Overhead Extension 2 set
6- Hammer Curl 2 set
7- RDL 2 set
8- Lunge 3 set

Bu şekilde bir sistemle çalışabilirsiniz. Tekrar sayılarını RIR 0-2 arasında olacak şekilde ayarlayabilirsiniz. RIR'ın ne olduğunu bilmiyorsanız: RPE Nedir? Antrenman Performansımızı Nasıl Artırır? - AĞIRSAĞLAM Eğer bütçeniz varsa önerim bench sehpası almanız olur.

Sehpayı belli bi yol katettikten sonraki azmime göre almak istiyorum. Ha deyip istediğimi alma ekonomi rahatlığına sahip değilim malesef. Ama aklımda teşekkürler
Ayrıca program için bambaşka memnun kaldığımı belirtmeliyim.. Teşekkürler
RIR ın ne olduğunu bilmiyorum evet hatta açıklamasında yazam diğer kısaltmaları da bilmiyorum
Biraz araştırmalıyım. Tekrardan teşekkürler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…