Elden Ring 60 FPS sınır ve başlangıç tavsiyeleri

catari

Picopat
Katılım
6 Ocak 2024
Mesajlar
136
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Selam arkadaşlar oyuna hiç souls-like oynamamis biri olarak dalis yaptim. Fakat 60FPS birazcik üzdü açıkçası. Birkaç yere baktim ve nexusmod ile kaldiriliyormus. Önerir misiniz? Kullananlar ve FPS limitini kaldiranlar tecrübelerini aktarabilir mi? Ayrica baslangic tavsiyesi de alirim. Teşekkür ediyorum.
 
Başlangıç tavyesi olarak Prisoner gibi sınıflar büyü de kullanabildiği için oyun başı güçlüler.
Strenght buildi gidecekseniz Hero ile başlayabilirsiniz. Ağır zırh giyerim ileride dersenizde Hero ile başlayıp sonra Endurance statını geliştirebilirsiniz.
Dex buildi gidecekseniz Warrior veya Samurai buna uygun. Warrior çift kılıç ile hızlı hasar verirken Samurai ise Katana ile kanama gibi durum etkileri ile öne çıkıyor.
Ben ilk oynadığımda Samurai ile bitirmiştim. İkinci oynadığımda ise Hero ile Full str başlayıp sonrasında Int ile büyü sonrasında Faith buildine geçmiştim.

Oyuna hangi class ile başladığınız pek önemli değil. Açık dünya olduğu için 5-10 level farklı statlar ile başlamanın pek önemi yok. Ayrıca oyunda belirli bir yere geldikten sonra Stat sıfırlama açılıyor. Bu sayede istediğiniz builde geçebilirsiniz.
Bunun dışında "X silahını +7 yaptım bu yüzden diğer builde geçmesem mi?" gibi bir düşünceniz olmasın. Çünkü oyundaki mağaraların bazılarında Bell Bearing dediğiniz item düşüyor. Bu item ile silaha artı basma itemlerini ruh karşılığı sınırsız sayıda alabiliyorsunuz. Sadece maksimum yapmak için gerekli olan son item sınırlı. Sırf son upgrade yapılmadı diye çok fark olmuyor.

Stat sıfırlama itemi oyunda toplam 17 tane var. Ben bu sayıyı geçerim derseniz save yedekleme ile sınırsız kez bu işlemi yapabilirsiniz.
 
Hocam en başlarda belli bir build yapana kadar sağı solu keşfederek level kasmaya odaklanarak oynayın derim. Sağda solda dev arkadaşlar karavan arabası vs çekiyor o tarz yerlerden devleri kolayca öldürüp fazlaca rün kasabilir ve eşya alabilirsiinz. Aynı zamanda yolda bulduğunuz kapıyla açılan kapalı zindanlara girip bitirmeye çalışın derim bir çoğundan + basmak için taşlar ve eşyalar çıkıyor. Bulamıyorsanız mavi renkli denizanalarını görürseniz patikalarını takip edin ve saldırmayın o arkadaşlar yol gösterici sadece. Rennalayı geçip altus plateuya geldikten sonra asıl oyununuz başlar o zamana kadar seviyenizi atlatıp büyücü olmayacaksanız bile büyüler ve incarnations öğrenmeye bakın. İncarnationsları ise ejderha öldürüp ejderha sunağı olan yerlerden açabilirsiniz birisi haritanın sağ tarafında caelidde olması gerek diğeri ise kapalı bir zindandan gidilen haritanın aşağı tarafındaki bir adada olması lazım. Büyüler ve incantationslar büyücü olmasanız bile kullanabileceğiniz özellikler belli bir statınızı istendiği kadar geliştirmeniz yeterli. Örneğin moonveil isminde bir katana var eğer ki büyü statınız yeterince yüksekse hem asa ile büyü yapabilir hem de moonveili kullanıp yakın dövüşte düşman öldürebilirsiniz. Aynı zamanda özel saldırıları da bir o kadar güçlü. Aşağıda bıraktığım ssde attribute scaling isminde bir yer var. Beğendiğiniz bir silah var ise bu ekranı dikkatlice inceleyip ona göre stat dağıtabilirsiniz. Bu kavramlar ise E-D-C-B-A-S Diye değişiyor. Silahınızda Dex E Str D ise dex statınızı 1 arttırırsanız silahın hasarı misal veriyorum 2 artıyor ise str statınızı 1 arttırdığınızda 5 artar. Silahı güçlendirdikten sonra bunlar da artıyor tabii D ile başlıyorsa A kadar olabiliyor. Önce kendinize göre bir silah bulun ondan sonra statlarınızı ona göre dağıtın derim. Güçlü olmasanız bile bir çoğu silah rahatlıkla bulunabiliyor hatta bazı yerlerde savaşmanıza dahi gerek yok. Beğendiğiniz silahların nasıl alınacağı youtubeda bir çok videoda mevcut araştırıp bakmanızı tavsiye ederim.
1713190093327.png
 
Hocam en başlarda belli bir build yapana kadar sağı solu keşfederek level kasmaya odaklanarak oynayın derim. Sağda solda dev arkadaşlar karavan arabası vs çekiyor o tarz yerlerden devleri kolayca öldürüp fazlaca rün kasabilir ve eşya alabilirsiinz. Aynı zamanda yolda bulduğunuz kapıyla açılan kapalı zindanlara girip bitirmeye çalışın derim bir çoğundan + basmak için taşlar ve eşyalar çıkıyor. Bulamıyorsanız mavi renkli denizanalarını görürseniz patikalarını takip edin ve saldırmayın o arkadaşlar yol gösterici sadece. Rennalayı geçip altus plateuya geldikten sonra asıl oyununuz başlar o zamana kadar seviyenizi atlatıp büyücü olmayacaksanız bile büyüler ve incarnations öğrenmeye bakın. İncarnationsları ise ejderha öldürüp ejderha sunağı olan yerlerden açabilirsiniz birisi haritanın sağ tarafında caelidde olması gerek diğeri ise kapalı bir zindandan gidilen haritanın aşağı tarafındaki bir adada olması lazım. Büyüler ve incantationslar büyücü olmasanız bile kullanabileceğiniz özellikler belli bir statınızı istendiği kadar geliştirmeniz yeterli. Örneğin moonveil isminde bir katana var eğer ki büyü statınız yeterince yüksekse hem asa ile büyü yapabilir hem de moonveili kullanıp yakın dövüşte düşman öldürebilirsiniz. Aynı zamanda özel saldırıları da bir o kadar güçlü. Aşağıda bıraktığım ssde attribute scaling isminde bir yer var. Beğendiğiniz bir silah var ise bu ekranı dikkatlice inceleyip ona göre stat dağıtabilirsiniz. Bu kavramlar ise E-D-C-B-A-S Diye değişiyor. Silahınızda Dex E Str D ise dex statınızı 1 arttırırsanız silahın hasarı misal veriyorum 2 artıyor ise str statınızı 1 arttırdığınızda 5 artar. Silahı güçlendirdikten sonra bunlar da artıyor tabii D ile başlıyorsa A kadar olabiliyor. Önce kendinize göre bir silah bulun ondan sonra statlarınızı ona göre dağıtın derim. Güçlü olmasanız bile bir çoğu silah rahatlıkla bulunabiliyor hatta bazı yerlerde savaşmanıza dahi gerek yok. Beğendiğiniz silahların nasıl alınacağı youtubeda bir çok videoda mevcut araştırıp bakmanızı tavsiye ederim.Eki Görüntüle 2169308
cok tesekkür ederim ilginiz icin mod ile fps sinirlamasi kaldirma olayini yaptiniz mi?
 

Geri
Yukarı