Elden Ring alınır mı?

Eaglebearer7

Decapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Ben Elden Ring almak istiyorum fakat hayatımda hiç souls like oyun oynamadım. Bazen "ilk önce Elden Ring alma" gibi yorumlar görüyorum. Sizce almalı mıyım?

Hiç souls oyunu oynamamıştım, hiç oynama isteğim de yoktu karanlık mekanlar, esrarengiz alanlar hep benim içimi daraltır oyunlarda. Ama bu Elden Ring'de bir şey beni çekti ve satın aldım. Yaşadığım en iyi deneyim falan diyebilirim çok oyun oynadım çok keyif aldım ama bu oyunda dayak yediğiniz bossu kestikten sonrasının verdiği hissi hiç almamıştım. Üstüne evreni de her saniyesi bir yağlı boya tablosu gibi acayip fanboy yaptı beni bu yapım. Bu oyundan sonra hikayeli oyun oynayamaz oldum hatta bitireli 2-3 ay oldu ve hiç bir hikayeli oyunun keyif vermediği evredeyim.
Ama hastasına bir oyun diyebiliriz yine de.

Souls like türünü hiç oynamışsanız ve bu türe girmek istiyorsanız en son oyundan başlamak hem iyi hem kötü olabilir. İyi yanı size türü sevdirebilir, kötü yanı oyunu severseniz eski oyunları oynamak iyi bir tat vermeyebilir eski oldukları için.

Oyunu alıp hayranı da olabilirsiniz, sıkılıp yarıda da bırakabilirsiniz size kalmış bir durum bilemeyiz yani. Fiyat olarak değer sanırım, ben 300 TL iken bile almadım çünkü bu türe ilgim yok, ama souls türünü sevenler için 600 TL bile değer tabi.

İlk defa bu tür bir oyunu Elden Ring ile oynadım. Kesinlikle alınır, ilk 20-30 saatin zor geçecek ilk saatlerinde oyunu silme düşüncesine bile kapılabilirsin. Gelişmeden, haritayı keşfetmeden ana hikaye bosslarına gitmemen lazım. Ben oyunu ilk satın aldığımda 3. saatimde sildim ve bıraktım bir süre sonra tekrar oynamaya karar verdim çünkü ne kadar zorlansam da sadece oyunun ilk saatlerinde gördüğüm dünya, atmosfer muazzamdı. YouTube'dan Emin Çıtlak isimli bir arkadaşın Tam Çözüm serisini izleyerek ilk bölümden itibaren onun videolarını yollarını izleyerek oyuna tekrar başladım ve şu an aldığım keyifi tarif bile edemem. Acele etmeden günde 2-3 saat oynuyorum 70.saatimdeyim ve ana hikaye bosslarından yanlışım yoksa sadece 3 ya da 4 tanesini kestim henüz. Bir rehber eşliğinde oynadığınızda çoğu opsiyonel bossları 2-3 denemeden sonra kesebilecek güce ulaşıyorsunuz. Bana kalırsa bu oyundaki oynama çeşitliliğinin başka bir alternatifi yok. Oyunu yakın dövüş olarak oynadığınızda bambaşka bir deneyim, büyücü olarak oynadığınızda bambaşka bir deneyim yaşıyorsunuz. Ayrıca oyun içinde istediğiniz zaman statlarınızı sıfırlayıp tamamen Build değişebilirsiniz ve yaptığınız Build'in bir kalıba uymasına gerek yok tamamen özgürsünüz. Ben bir elimde katana bir elimde asa ile hibrit bir şekilde oynuyorum.
Oyunu almanı şiddetle tavsiye ederim şu deneyimi yaşadıktan sonra verdiğim 600 gözüme hiç batmıyor. Ama benim gibi ilk defa bir souls-like oyuna giriş yapacaksan dediğim gibi bir rehber ile oynamanı tavsiye ederim. Ayrıca istersen beni ekleyebilirsin ve elimden geldiğince bilgi yada co-op modunda yardımcı olabilirim
Steam arkadaş kodum : 371729311

Technopat Haberler

Geri
Yukarı