Çözüldü Elden Ring düşük GPU kullanımının sebebi nedir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Sheta83

Picopat
Daha fazla  
4070 Ti Super ve Ryzen 7 7800 X3D var.
GPU kullanımı 2K maksimum ayarlarda 60'larda geziyor sebebi nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Oyunda 60 FPS kilidi var, yani maksimum 60 FPS alabiliyorsun. O yüzden kartın gerektiği kadarı kullanıyor, gerisine ihtiyacı yok.
Ustam FC 25 oynarken de yüzde 50 kullanıyor GPU bu da normal midir dikey senkronizasyon açık şekilde

@Sheta83 Dikey senkronizasyon da fps değerini monitörün Hz değerine eşitler. Yani atıyorum monitörün 144 Hz, maksimum 144 Hz alırsın. Sıkıntı yok.

@Sheta83 Evet normal, monitörünüzüz Hz değerinden daha fazla fps alamadığınız için %50 kullanım oluyor. Ekstra yine kullansa fps değeri artacak ama sabitlediğiniz için çıkamıyor. Gerektiği kadar kullanıyor yani dert etmeyin.

Son düzenleme:
senin bakış açın tamamen farklı ustam ben ekran kartı kullanımı 99 falan olmalı diye biliyorum rdr 2 de falan öyle oluyor çünkü o yüzden sordum eyvallah

bende işte her oyunda mı tamamen kullanmalı bunu merak ettim diğerlerinin kullanımı eksik kalınca

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…