Elden Ring GOTY'i hak etti mi?

Elden Ring karşısında sadece God of War olmasa bile kazanırdı. Günümüzde bir tek Legend of Zelda oyunu herhalde Elden Ring'e karşı alırdı. Daha çıkmamasına rağmen bu sene gelecek olan Zelda oyununa herkes kesin GOTY alır kafasıyla yaklaşıyor. Oradan nasıl bir seviye olduğunu anlarsınız. Konuya tekrar dönersek Elden Ring hak etti. Oynanış anlamında zaten God of War ondan esinlenmişti, üstüne birde Elden Ring'in sektöre kattığı yenilikler ile kazanmaması imkansız olurdu. Ha God of War Ragnarok'a DLC demek ayrı bir kafa. Eğer farklı bir senaryo ve az yenilikli oynanış barındıran her şey DLC ise o zaman tüm Souls oyunları Dark Souls 1'in DLC'si niteliğinde gibi sığ bir yorum yapabiliriz.

Hala GOW r kazanmaliydi diyenler var. Gow r onceki oyunun uzerine cok birsey kurmadı yani binevi devam oyunuydu fakat Elden ring yeni bir oyundu ve cok fazla cesitlilik ve olanak sagliyordu gow r deki savas cesitliligi elden ringe yaklasamazdi bile (GOW R ye dlc denmez dlc denecek kadar ayni bir oyun degildi) yani isin ozu elden ring fazlasiyla hak etti tek rakibi gow r idi ve onuda cok zorlanmadan aldı

Elden Ring benim en sevdiğim oyun ama eğri oturup doğru konuşalım Elden Ring'in de devam oyunundan pek bir farkı yok. Mekanikler tamamen Souls mekanikleri sadece iyileştirilmiş. Açık dünya olması ve evrenin farklı olması onu Dark Souls 4 yapmaktan alıkoyan etmenler. Muhtemelen ödülü de açık dünyası sebebiyle aldı zaten.

Elden Ring tartışmasız bir başyapıt ama God of War: Ragnarok'a DLC diyor fakat Elden Ring'e yepyeni bir deneyim diyorsanız elinizi vicdanınıza koyun ve durumu tekrar gözden geçirin derim.
Siz devam oyunu kelimesinin anlamını biliyormusunuz? Devam oyunu demek önceki oyunun evrenine ve hikayesine devam edip saglam bir sekilde devam ettirmektir elden ring devam oyunu falan degil mekanikleri ayni diye devam oyunuda olmuyor ona bakarsaniz watch dogs 1 ve 2 ile legionun da mekanikleri ayni fakat hikayesel acidan devam oyunu degiller. Bir diger şey ise sadece acik dünya sebebi ile almadı oynanış ve savaş cesitliligi ile de aldı ayrica sanat tasarımları sayesindede aldı (elden ring evet diger souls mekanikleriyle ayni olabilir ama herkes icin yeni bir deneyim oldu)

Elden Ring abartılmış bir balondur. Dark Souls'un 1. oyunu 10 kat daha iyidir.
1677927324257.png

Verdiğine emin misin kanka?

Aslında türün ilk oyunu Demon's Souls ile zaten kazanmıştı, Bloodborne ile herkese hitap etmiyordu Witcher'a kaybetti, DS3 ile ödüllere giremedi, Sekiro ile kazandı fakat ER hem çok ses getirdi hem de kısmen çoğu insana hitap ediyor.

GoW Ragnarok oynamadım henüz, yorum yapamayacağım fakat oynayanlar da ER daha iyi diyor.

Evet verdim 2 saat uğraştım 1 tarafa gidiyorsun atlı adam kesiyor diğer tarafa gidiyorsun kampta askerler kesiyor böyle oyun mu olur.
Gidip direkt olarak onları kesmeye çalıştıysan zaten sen oyunu anlamamışsın. Kasılman lazım. İnsanlar zaten bu sebeple sevdiler oyunu, oyuncuya özgürlük sunuyor keşfetme hissi çok iyi oyunun. Uzakta gördüğün yerde ne var diye merak ettiriyor sana. İstersen dümdüz oyunu bitirmeye doğru ilerlersin istersen açık dünyada dolaşır dünyayı keşfedersin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı