Elden Ring kasılsam da güçsüzüm

SlaugHunter

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba. Elden Ring ilk souls oyunum olduğu için bayağı heyecanlı şekilde bayağı bir oynadım. Oyunda 40. saati devirdim sayılır bayağı internette araştırmalar yaptım başkalarını izliyorum 25. saatte altus plateau filan geçiyor gördüğü bossa tek vuruşta 1/4 can atıyor filan gittim bayağı kasıldım güzel silahlar donattım ve güzelce geliştirdim ama yine de öyle aman aman bir hasar vuramıyorum tek yemeye zaten alıştım oyunun %80'lik olayı bu zaten ama hani yapılabilecek şeyleri yapmama rağmen yeterince güçlü hissetmiyorum talisman taktım moonveil +6 ve uchigatana +12 yaptım incarnations öğrendim statları da öyle rastgele dağıtmadım DeX str intelligence arasında dengeli şekilde dağıttım ama hani moonveil ile güçlü saldırı yapıyorum 300 vuruyor. Ana hikayede ilerlemek istiyorum seviye kasmak zorlaştı gittiğim yerde herkes tek atıyor canları çok fazla oldu hasarım yetmiyor. İlerlemem tıkanmış durumda yardımcı olabilirseniz veya tavsiyeniz varsa çok sevinirim. Statlarım ektedir güncel olarak kestiğim ana bosslar ise margit, rennala, godrick, radahn.

Son düzenleyen: Moderatör:
İlk tavsiyem:

İkincisi ise Elden Ring seviyeye bağlı bir oyun değil yani mekaniklerine hakim isen 1 levelde sopa ile bütün bossları öldürebilirsin sizin bunu yapamamanız leveliniz ile, itemleriniz ile alakalı değil tamamen combat mekaniklerine saygı duymamanızdan kaynaklı büyük ihtimalle. Daha sakin, rakiplerinizin hareketlerine saygı duyar biçimde oynarsanız oyunu bitirememenize sebep olacak hiçbir şey yok.

İlla daha güçleneyim herkese tek atayım diyorsanız ise ilk olarak kullanmak istediğiniz bir silaha karar verin. Sonralara Lucaria'ya giderek larval tear itemi ile birlikte(kesin farkında olmadan almışsınızdır) rennala ile konuşun. Rennala'dan statlarınızı resetleyin ve Vigor yeteneğinizi 40 yapıp diğer puanlarınızı ise sadece kullanacağınız silaha bonus veren statlara yığın. Büyük ihtimalle böylece çok güçleneceksiniz, eğer hala güçlenemediyseniz silahlarınızı maksimum seviyeye getirin. Eğer hala yetmiyorsa night's sacred Ground'a gidin ve oradan "mimic tear" summonunu alıp son seviyeye getirin. Bu summon kendinizin bir klonu olduğu için aşırı güçlü olur. İkiniz birlikte bütün bossları rahatça kesersiniz.

Oyunun buyuk kismini bitirmissiniz zaten, mekaniklere az cok alismissinizdir. Dex agirlikli oynuyorsaniz zaten fazla hasar veremezsiniz, Str ve Endurance'den kisip dex ve vigor'a basin. Yine de begenmezseniz bir Great Sword alip full Str buildine gecebilirsiniz. Ilk oynayisimda oyle yapmistim, main boss'lara bile mimic ile 2-3 vurup geciyordum.

Arkadaşların da dediği gibi ilk olarak ne buildi gitmek istediğine karar vermen gerek sonrasında seçtiğin silaha göre statları yeniden dağıtman gerek.
Moonveil int den gücünü alıyor. Dexten biraz güçleniyor, str den neredeyse hiç güçlenmiyor. Gereksiz str vermişsin yani. Moonveil oynamaya devam edeceksen büyücü buildine dönebilirsin. Hasar olarak çok farkediyor. Ben de aynı buildi kullanıyordum ve yetersiz kalıyordu. Büyücüye dönünce l2r2 2-3 katı vurmaya başladı.
Çift katana dex buildi hızlı hızlı vurarak blood tetiklemek üzerine kurulu o yüzden blood patlatana kadar o kadar da vurmuyor. Oynaması kesinlikle çok zevkli ama int kasmayınca moonveil seni bi yere kadar taşıyor. Moonveil yerine başka bir katana lazım. Nagakiba veya rivers of blood gibi.
Bir de katanaların levelini arttır çok farkediyor. 100level için ikisinin de leveli düşük. Mimic tearı bulup 10 level yapmaya çalış aşırı güçlü. Eğer Ticheyi kestiysen o da bosslara karşı baya güçlü.

İlk sorun istatistik dağılımının biraz dengesiz olması, ortaya karışık yapmışsın sanki. Katana kullanan bir karakterin genelde bu kadar yüksek Strength veya Endurance değerine ihtiyacı olmuyor mesela. Moonveil dediğin katana INT istatistiğinden DEX'ten bile daha fazla güç alan bir katana ancak INT düşük kalmış. 15 STR fakat 50 INT yapsan elindeki Moonveil daha fazla iş yapardı.

İkinci bir hata senin karakterin Incantation atmaya uygun bile değil, Incantation büyülerinin nerdeyse hepsi Faith isteyen büyüler. Sen ise Faith kasmıyorsun Int kasıyorsun, bu yüzden senin ihtiyacın olan büyü tipi Sorcery, Incantation değil.

Aslında nagakiba ve uchigatana gidiyordum o yüzden dex + str yapmıştım sonradan sadece fiziksel hasar az vurmaya başlayınca cold ash of war ekleyerek frost + bleed yaptım bu sefer magic de vurmaya başladığı için bleed + frost tetiklenmeden de daha fazla vurur oldu r2 l2 den dolayı da moonveil geçmeye karar verdim ama int ile çok daha fazla vuracağını düşünmedim sadece silahı kullanmaya yetecek kadar olsa yeter gerisini dex kassam güçlenir diye düşünmüştüm dediğinizi deneyeceğim teşekkürler.

Hocam sorun rakiplere saygı duymamak değil hani şöyle bir şey bir yerden sonra bossları geçtim normal yaratıklar bile boss gibi oluyor ve hani bosslara karşı hiç bir şey yapamaz hale geliyorum. Hani oyun başı 3k canlı bir bossa 100 100 vurup yavaş yavaş keseriz dodge atarız parryleriz ama hani oyunun ortalarında 20k can olunca ve benim hasarım 100 den 150 ye çıkınca parry atmak ve dodgelamak bir yere kadar işliyor. Oyunun uzmanı değilim sonuçta elbet darbe yediğim yerler oluyor ve boss ölmeyip savaş uzadıkça elimde ne potum kalıyor ne bir şeyim o yüzden biraz da olsun gelişip gideyim diyorum ve sonuç yine hüsran hasar 150 den 160 a çıkmış oluyor yoksa oyunun mekanikleri ile bir problemim yok. Sadece sonsuza kadar dodgelayamam ve parry atamam.

Son düzenleme:
İstatistikleri sıfırlayıp yepyeni bir builde geçmek en mantıklısı olur bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…