Elden Ring performans sorunlarıyla oyuncuları üzdü

Hocam üzülerek söylüyorum ki bu oyunlar AC veya diğer oyunlara hiç bir zaman benzeme gayesi duymadı. Soulsborne biraz kitap gibidir, iyi okumak gerekir fakat herkesi de içine çekmeyebilir gayet doğal bir durum. Bu oyunlar öyle direk girilecek oyunlar değiller, vaktiniz olmalı ve okumasını bilirseniz çok zevkli oluyor. Zamanım yok derseniz de türkçe rehber kaynakları var. Yani popüler olan şeyleri neden yermek gibi bir durum var bizim ülkemizde bilmiyorum :) örneğin ben de izometrik oyunları sevmiyorum ancak bu o oyunların kötü olduğunu ve saçma olduğunu göstermiyor.

Her neyse imzamdaki sistem ile oynadım ve şunu net söyleyebilirim ki oyun iyi optimize değil. İyi bir işlemciniz varsa 1050 Ti ile bile akıcı oynayabilirsiniz. Çünkü kullandıkları motor çok eski olduğundan dolayı uzak çizim mesafelerinde sıkıntı çıkarmış ve minimum 6/12 thread isteyen bir oyun olmuş. Ben de yüksek ayarlarda dışarıda 50-55 Fps içeride ise sabit 60 Fps almaktayım (işlemcim oc, sanırım faydası oldu), oyunun en önemli optimizasyon sorunu ise Shader Compiled denilen problem (aslında problem değil fakat motordan kaynaklı). Yani bir şey ilk defa oluyorsa örneğin ata binmek gibi ilk sefer donma oluyor, bir zırhı ilk defa giyerseniz anlık donma oluyor çünkü shader compile ediyor ve eski nesil bir işlemcide bu donma süresi saliselikten 3-4 saniyelere çıkabiliyor. Bu da motorun yaşlılığından dolayı işlemciye yük bindiriyor. Bunu aşacaklarını düşünüyorum. Oyun oynadıkça daha akıcı oluyor çünkü Shader yerli yerine oturmuş oluyor oynanan PC'de.

Popüler olması oyunun iyi olduğunu anlamına da gelmiyor. İşte bu tür oyunların kitlelerini de sevmiyorum. Hiçbir şekilde eleştiriye açık olmuyorlar.
 
Popüler olması oyunun iyi olduğunu anlamına da gelmiyor. İşte bu tür oyunların kitlelerini de sevmiyorum. Hiçbir şekilde eleştiriye açık olmuyorlar.
Siz Metacritic’te oyuna 1 puan verip devam edebilirsiniz o halde. Kitlesini de eleştirebilirsiniz, kimsenin size bir şey dediği yok.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı