@662040, bu Dora Indie oyunlar yapmıyor muydu? Kendi oyun kategorisi için konuşuyor olabilir ama her kur artışında, oyunlarının fiyatını güncelleyen büyük AAA çaplı oyun yapan firmaların, MENA-USD uygulayacağını düşünmüyorum.
Evet yapıyor. Öyle bir konuştu ki yani kendisi de geliştiricilerin buna uymayacağını biliyordur. Neresinden bakarsan bak 100 açıyla bak yine zam zam zam.
Çok da inanmayın derim. Varsayalım ki büyük zam olmayacak. O hâlde Dolar kuruna neden geçiş yapılıyor? Yapımcıların da uyacağını düşünmüyorum. Dediğiniz yayıncı sadece ara gaz almış.
Çok da inanmayın derim. Varsayalım ki büyük zam olmayacak. O hâlde Dolar kuruna neden geçiş yapılıyor? Yapımcıların da uyacağını düşünmüyorum. Dediğiniz yayıncı sadece ara gaz almış.
Yok hocam ya kim inanacak Allah için. Geliştiriciler onlamı uğraşsın. Adamlar zaten bizim gibi ülkelere bağlanıp öyle oyun alıyormuş. Mena-USD kuruna geçince zaten eğer geliştiriciler uyarsa bu sefer daha da ucuz olacak mesela AAA oyunlar. Bu sefer daha da artmaz mı zaten VPN ile oyun alanlar vs vs. Düz mantık.
@662040, bunu birçok sefer anlatmaya çalıştık da anlamıyorlar, kendileri bilir Uzun süredir oyun satın almıyorum, almayı da düşünmüyorum. Alacağım oyunları da aldım zaten.
2022'nin haksız GOTY ödülünü kazanan bu oyunu almak ile almamak arasında gidiyordum, zamlanmadan önceki fiyatı indirime girdiği takdirde almayı düşünüyordum ama şu anki fiyatı mezara girecek olsam bile vermem. Benim için silindi bu oyun.
Sen satın alamıyorsun diye haksız GOTY olmuyor dostum. Sonuna kadar hakkı ile kazandı o GOTY ödülünü aynı zamanda herifler senin oynak para birimini kontrol etmek zorunda da değil. Zaten düşüşte olan bir para birimi bir de üzerine oynak ise böyle bir fiyat tablosu ile karşılaşmaktan daha doğal bir şey yok.
Sen satın alamıyorsun diye haksız GOTY olmuyor dostum. Sonuna kadar hakkı ile kazandı o GOTY ödülünü aynı zaman da herifler senin oynak para birimini kontrol etmek zorunda da değil. Zaten düşüşte olan bir para birimi bir de üzerine oynak ise böyle bir fiyat tablosu ile karşılaşmaktan daha doğal bir şey yok.
Oyunun GOTY'u hak etmemesini söylememin sebebi oyunu satın alamamam saçmalığı değil öncelikle, okumanı geliştir. Bir sürü yorumlar okudum ve oyun uzmanlarının incelemelerini de dinledim ve GOTY'u hak eden oyunun GoW olduğunu söylüyor herkes. Senin tecrübesiz bilgin ile yaptığın yorumlara göre milletin hareket edecek hali yok. İşi bilen kişiden tavsiye alınır.
Ayrıca para mevzusunda da senin paranın değeri düştüğü için adamlar zam yapıyor diye de oyunu almak istiyorsan buyur, seni tutan yok. Milletin kenarda 3-5 kuruş biriktirdiği kazanımları ile "hobi amaçlı" bir oyun almalarını çok görüyorsan sana diyecek bir şey bulamıyorum.
Bu arada arkadaşlar unutmayın Playstation Türkiye diye bir şeyde kalmadı ortada. Artık Playstation'ın Türkiye tarafı için Bilkom distributor oldu. Yani PS tarafı da Steam ile benzer şekilde bu ülkeyi saldı. Ha tabii ülkeyi salmalarına rağmen gider ayak zam yapmaları üzücü.
@333365@662040 Steam'in önerdiği özel fiyatlandırmaya sadece indie firmalar uyar. Yoksa mesela Activision şu an bile yeni Call of Duty oyunlarını 2000TL'ye satarken dolara geçince Steam'in önerdiği fiyata yani 35 dolara satmayacaktır. Yine 70 dolara satacaktır.
@490836, zaten bizim demek istediğimiz de o. İnsanlarımızın genel bir algısı var ki her firma bu MENA-USD olayına uymak zorundaymış gibi bir algı var da o algının yanlış olduğunu belirtmeye çalışıyorum.