Elden Ring PS Store'da 1.899 TL oldu

@333365 @662040 Steam'in önerdiği özel fiyatlandırmaya sadece indie firmalar uyar. Yoksa mesela Activision şu an bile yeni Call of Duty oyunlarını 2000TL'ye satarken dolara geçince Steam'in önerdiği fiyata yani 35 dolara satmayacaktır. Yine 70 dolara satacaktır.

Onların bile uyacağından şüphelerim var. Şu an zam yapılmamış bir oyun MENA-USD kuruna geçince önerilen fiyattan çok aşağıda kalıyorsa, Bu 'indie geliştirici "enayi" değil herhalde. Mecbur zam yapacak. Fiyatları yakın ise yapmayabilir. Bakalım şunun şurasında 6 gün kaldı.

Son düzenleme:
@662040 ve şu 6 gün bitince diyeceğiz ki biz haklıydık, almayanlar da pişman olacak. Her neyse kendi sorunları, geçmiş mesajlarımızdan da bakabilirler ki birçok sefer belirttik.

@490836, zaten bizim demek istediğimiz de o. İnsanlarımızın genel bir algısı var ki her firma bu MENA-USD olayına uymak zorundaymış gibi bir algı var da o algının yanlış olduğunu belirtmeye çalışıyorum.
Ülkemizde Steam'deki oyun fiyatlarının Steam'in kendisinin ayarladığını sanan ve herhangi bir zamda Steam'e sövüp Epic Games yücelten insanlar var. Yine aynı şekilde zamların paranın değersizleşmesi değil firmaların ac gozlulugune yoran da var. Yani öyle düşünen olması bence çok normal hocam. Herkes Steam kullanıyor ama Steam'deki çoğu olayın nasıl işlediğini 5 dakika yazı okuyup öğrenmeyi reddediyor.

Onların bile uyacağından şüphelerim var. Şu an zam yapılmamış bir oyun MENA-USD kuruna geçince önerilen fiyattan çok aşağıda kalıyorsa. Bu indie geliştirici enayi değil herhalde mecbur zam yapacak. Fiyatları yakın ise yapmayabilir. Bakalım şunun şurasında 6 gün kaldı.
Yanlış hatırlamıyorsam en düşük önerilen fiyat 5 dolardı. Bu da 180TL yapıyor. Yani 105TL'lik oyunlar kesin zamlanacaktir fakat bir ihtimal 180TL olan oyunlar aynı fiyatta kalır.

@490836, kafa yormaya değecek meseleler olduğunu düşünmüyorum. Epic Games'in rezil Launcher'ini de kullanmam. Bir oyunu Steam'den satın alamıyorsam oynarım bir şekilde. Demek istediğimi anladığınızı düşünüyorum.

Oyunun GOTY'u hak etmemesini söylememin sebebi oyunu satın alamamam saçmalığı değil öncelikle, okumanı geliştir. Bir sürü yorumlar okudum ve oyun uzmanlarının incelemelerini de dinledim ve GOTY'u hak eden oyunun GoW olduğunu söylüyor herkes. Senin tecrübesiz bilgin ile yaptığın yorumlara göre milletin hareket edecek hali yok. İşi bilen kişiden tavsiye alınır.

Ayrıca para mevzusunda da senin paranın değeri düştüğü için adamlar zam yapıyor diye de oyunu almak istiyorsan buyur, seni tutan yok. Milletin kenarda 3-5 kuruş biriktirdiği kazanımları ile "hobi amaçlı" bir oyun almalarını çok görüyorsan sana diyecek bir şey bulamıyorum.

Sen daha oynamadığın bir oyuna laf ediyorsun ve milletin laflarına dayanarak yani? Neye göre GoW hak ediyor? Hangi insanlar Elden Ring yerine GoW hak etti diyor? İzlediğin incelemelerin hangileri merak ettim çünkü izlediğim incelemelerin büyük kısmında Elden Ring üstün görülmekte.

Sen daha oynamadığın bir oyuna laf ediyorsun ve milletin laflarına dayanarak yani? Neye göre GoW hak ediyor? Hangi insanlar Elden Ring yerine GoW hak etti diyor? İzlediğin incelemelerin hangileri merak ettim çünkü izlediğim incelemelerin büyük kısmında Elden Ring üstün görülmekte.
Benim de izlediğim çoğu incelemede iki oyunda taş gibi ama Elden Ring daha yenilikçi o yüzden alması normal diyen çok. Youtube'da Sony yandaşı kanal çok. Arkadaş onları izlediyse böyle yorumlar görmesi normal.

Bu arada GoW seven Sony yandasidir demişim gibi algılanmasın. Her iki oyunda iyidir ve seveni çoktur. Ki Elden Ring türü gereği zaten bazı oyuncuları kaybediyor. Benim kast ettiğim başka o yazıda.

Yanlış hatırlamıyorsam en düşük önerilen fiyat 5 dolardı. Bu da 180TL yapıyor. Yani 105TL'lik oyunlar kesin zamlanacaktir fakat bir ihtimal 180TL olan oyunlar aynı fiyatta kalır.

Vallahi hocam 180 TL olur ileride XXX para. Adamlar yakın tarihe kadar Doların uçacağını söylüyor. Bunlar halen daha dolar inecek hayalleri kursun. 1TL bile toplana toplana ses olur.

Valla bilader Enis Kirazoğlu söylüyordu hatırladığım kadarıyla, forumda da vardı GOTY'u kazanması gerekenin GoW olduğunu söyleyen bir çok kişi. Tam hatırlamıyorum şu an. Çok yakın diyorlardı ikisi için.

Oyunu almadım çünkü oyun benlik değil, bir iki videosuna baktım sadece. O tarz oyunları sıkıcı buluyorum. GoW tarzı oyunları daha çok seviyorum. O yüzden bu yorumu yapmam gayet normal.

...forumda da vardı GOTY'u kazanması gerekenin GoW olduğunu söyleyen bir çok kişi.
Forumdaki insanların yorumlarına çok güvenmeyin. Çoğu insan oynamadığı oyun hakkında iyi ya da kötü konuşabiliyor. Forumda cirit atan çok fazla Xbox, Epic Games, Steam ve Playstation fanı var. Forumda azınlıkta olan ve kaliteli insanlardan oluşan tek kitle Nintendo kitlesi. Kalanında problem çıkartan kullanıcı çok var.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı