Elden Ring statlar nasıl dağıtılmalı?

Makaleler
1
Daha fazla  
Samuray ile oyuna başladım. 60 seviye civarlarındayım nagakiba ve uchigatana kullanıyorum, bu şekil Build yaptım. Nagakiba +16 uchigatana +13 ancak hikaye de ilerleyemiyorum. Çünkü tree sentinel draconic bossu beni aşırı zorluyor. Araştırdığımda 65 üstü level gerektiğini öğrendim ve kasılmam gerekiyor diye düşündüm. Kılıçlarımın gayet iyi ve samuray Build için çok iyi olduğunu düşünüyorum ancak zırh olarak godrick zırhları kullanıyorum ve kötü olduğunu düşünüyorum bayağı. Ronin zırhı varmış ve katan Build'de yanına çok iyi olduğunu söyleyenler var ronin zırhını almayı düşünüyorum sizce ronin zırhı nasıldır? Ayrıca şu anlık statlarım şu şekil:

Vigor yani dinçlik ve çevikiliğe basıyorum tamamen sizce doğru mu yapıyorum yoksa dayanıklık ve kuvvete de ara sıra yükseltmem gerekiyor mu? Samuray rehberi izledim ve orada dinçlik ve çeviklik samuray Build'i için gerekli diyorlardı. Eğer derseniz puanları çok fazla yanlış dağıtmışsın larval tearım var kullanıp baştan da verebilirim puanları.

STR'ye sadece kullandığınız silahın minimum gerekliliği kadar puan verin, VGR'yi azaltıp oraya verdiklerinizi dex'e ekleyin. 36 çeviklik de fazla onu 28-30 civarına çekip üstünü yine dex'e basın. Zırh konusunda isimle öneri yapmak mantıklı değil light roll yapmanıza imkan tanıyan en iyi istatistikli hangi zırh varsa onu kullanın. Başlık olarak dex puanınızı artıran maskeler oluyordu onlardan kullanın. (White Mask Varre'nin maskesiydi sanırım)

Ayrıca Elden Ring'de şu boss için şu seviye lazım tarzı bir olay yok, bütün bosslar birinci seviye karakterle bile kesilir. Vuruş başı canını götürme miktarınız azalır sadece. 60 seviyeyken kesemediğiniz bossu 65 seviye olunca da kesemezsiniz, arada öyle uçurum bir fark olmayacak. Uçurumsal bir fark hissetmek için en az 15-20 seviye fark olması gerek.

Son düzenleme:
Hocam dex hasarı yükseltmiyor mu? Emin çıtak'ın samuray rehberini izlediğimde tercih size bağlı diyerek isterseniz vigoru kısıp dexe verip hasarınızı arttırabilirsiniz ya da vigora verip canınızı yükselterek oynayabilirsiniz dedi. Açıkçası hasarımı azaltmak istemiyorum candan biraz ödün vererek hasarımın yüksek olmasını istiyorum. Yani kısaca daha çok hasarı yüksek bir build ile oynamak istiyorum. Statları yüksek hasara göre ayarlamam gerekiyorsa ne yapmalıyım ? Dex'e yani çeviklik oluyor türkçesi galiba yükseltebildiğim kadar yükseltip arada sırada da vigora verip canımı az az yükseltmem daha iyi olmaz mı ? Eğer manıtklı değilse dex, vigor bunlara ne kadar vermem en iyi verim almamı sağlar ? Zırhta dediğiniz light roll olayı nedir ? Birde dediğim bossu kesmeye çalışırken 50 leveldim şu an 60 ım ve 70-75 seviyelerine kadar kasılıp gitmeyi düşünüyorum o bossa çünkü halen kesemiyorum.

Kuşanabileceğiniz yük miktarının %30'undan az yüke sahipseniz en iyi yuvarlanma şekline sahip oluyorsunuz, o yuvarlanma şekline light roll deniyor. Light rollun hasar almama süresi daha fazla ve yük miktarınız azaldığı için daha hızlı oluyor.

Stat dağılımı tamamen sizin oynanış şeklinize bağlı, ben şahsen dex oynarken can puanını neredeyse hiç basmadan tamamen saldırı gücü / dayanıklılık üzerinden giderdim. Bossu hızlı kesersiniz ama en fazla 2 vuruşta ölürsünüz. Dodge/parry atmakta iyi değilseniz tank çıkmanızı tavsiye ederim ki tank dexle iyi giden bir kombinasyon değil, tankla güç daha uyumlu olur. (Bu söylediklerim pve için geçerli, arenada oynayacaksanız kesinlikle vigorunuzun gelişmiş olması gerekiyor.)

Eğer dexten devam etmek istiyorsanız 80 olana kadar basın derim, güçten devam etmeye karar verirseniz 66 yeter. (çift elle kullanırken x1.5 puan bonus kazanıyorsunuz, 66 str varken silahı iki elle kullanmak 99 seviyesine denk oluyor) Tabii bunu hemen yapıp bossu öyle kesin demiyorum, oyunda ilerledikçe seviye atlarken puanları bu şekilde basın diyorum. 80 dex endgame buildi oluyor zaten.

Bir de şahsen tavsiye etmiyorum ama paldır puldur ortalığı parçalayayım bossları çatır çatır öldüreyim diyorsanız kanama buildiyle oynayabilirsiniz. Oyunu zevki çıkmayacak derecede basitleştiriyor.

Hocam o zaman her level atladıkça dexe puan vereyim şimdilik çok hasar vermek istiyorum ancak bosslara veya diğer düşmanlara karşı da tek yemek de istemiyorum açıkçası. Dodge/parry atmakta çok iyi değilim çift kılıç kullanıyorum dediğim gibi ve dodge atmak bana biraz zor geliyor daha tam alışamadım ancak alışacağımı düşünüyorum. Artık vigor basmayayım ve tankla güç daha uyumlu demişsiniz dediğiniz gibi dex ve str ile ilerleyeyim o zaman mantıklı mı ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…