Kuşanabileceğiniz yük miktarının %30'undan az yüke sahipseniz en iyi yuvarlanma şekline sahip oluyorsunuz, o yuvarlanma şekline light roll deniyor. Light rollun hasar almama süresi daha fazla ve yük miktarınız azaldığı için daha hızlı oluyor.
Stat dağılımı tamamen sizin oynanış şeklinize bağlı, ben şahsen dex oynarken can puanını neredeyse hiç basmadan tamamen saldırı gücü / dayanıklılık üzerinden giderdim. Bossu hızlı kesersiniz ama en fazla 2 vuruşta ölürsünüz. Dodge/parry atmakta iyi değilseniz tank çıkmanızı tavsiye ederim ki tank dexle iyi giden bir kombinasyon değil, tankla güç daha uyumlu olur. (Bu söylediklerim pve için geçerli, arenada oynayacaksanız kesinlikle vigorunuzun gelişmiş olması gerekiyor.)
Eğer dexten devam etmek istiyorsanız 80 olana kadar basın derim, güçten devam etmeye karar verirseniz 66 yeter. (çift elle kullanırken x1.5 puan bonus kazanıyorsunuz, 66 str varken silahı iki elle kullanmak 99 seviyesine denk oluyor) Tabii bunu hemen yapıp bossu öyle kesin demiyorum, oyunda ilerledikçe seviye atlarken puanları bu şekilde basın diyorum. 80 dex endgame buildi oluyor zaten.
Bir de şahsen tavsiye etmiyorum ama paldır puldur ortalığı parçalayayım bossları çatır çatır öldüreyim diyorsanız kanama buildiyle oynayabilirsiniz. Oyunu zevki çıkmayacak derecede basitleştiriyor.