Elden Ring'den nefret ediyorum

Oyunun karışık olması zaten oynanabilirlik süresini arttırmak için yapılmış bir şey. Saatlerce oynayabileceğin ve tekrar tekrar oynayabileceğin bir oyun gibi düşün. Tabii bu da herkesin seveceği bir tarz değil.

Boş cevaplar yazacağınıza adam akıllı açıklamalar sunamıyor musunuz elbette fikir değiştirmez dedikleriniz muhtemelen ama farklı bakış açısı getirebilirsiniz. Yok goty almıs bilmem de sanki goty duşmanı falanız da veya souls türünün kalitesine laf ediyormuşuz gibi boş boş yorumlar yapmayın forumlarda
Siz de önce yazım kurallarına dikkat edip masum rolü oynamamaya çalışın, belki daha iyi sonuçlar elde edebiliriz.

Souls oyunlarını Doom oynar gibi oynamaya devam edin.
Bunu senin bize değil bizim sana dememiz gerekiyordu, çünkü senin öyle oynadığına eminim.

Oyunun sıkıntısı save sistemi. Yanlışlıkla birini öldürdüğümüzde bile geri dönüşü olmuyor. Ben oyunu düzen çağında bitirmek istiyordum ama Goldmaskı ölü buldum ve Rünü yoktu. Sonra yıldız çağı sonunu yapayım dedim yanardağ görevimi yaptım diye Ranni de düşman oldu istemediğim bir sonla bitirdim. Belli aralıklarla geri dönüş olması lazım bence böylesine karışık bir oyunun.

Ben Elden Ring'den önce hiç bu tarz oyunlar oynayıp da bitirmemistim, her bulmacayı çözeyim her görevi yerine getireyim diye dert etmeden 200 saat harcadım oyunda. Elden Ring'den sonra farklı oyunlar denedim bu tarz ama hiçbiri Elden Ring'in yanına bile yaklasamamis gerçekten. Kısacası bu oyun bambaşka bir seviye, artık başka oyunları oynayamaz oldum her oyunu Elden Ring'le kiyasliyorum. Açık dünya kısmı da tamamen kişisel tercih olabilir, şahsen ben de açık dünya olmayan düz bir çizgide ilerleyen oyunları oynarken sıkılıyorum. Açık dünyayı da tadında yapmış adamlar ne sıkılıyorsun ne de seni öyle fazlaca zorluyor. Mesela RDR2'nin açık dünyasından nefret etmistim, boş boş at sürüyorsun ama Elden Ring açık dünyanın her tarafını doldurmuş oyunun son bossuna kadar adim attığın her yerde bir şey var zevk alabileceğin. Valla belki abartı olacak ama Elden Ring'i begenmeyen kişi kaldırıp PC'yi çöpe atsın. Daha yazardım da yeter yoksa tekrar indirip bir 200.saat daha harcayacam gibi:)

Hocam npc questlinelarına laf etmişsiniz de zaten bu hemen hemen ds oyunlarının çoğunda hatta hepsinde olan bir şey ve bu kadar rahat da değil aslında. Diğerlerinde yaptığınız ameleliğin 1/10 i yoktur belki elden ringde ki uzun uzadıya yapmayın diye de binek ve fast travel koymuş adamlar. Questlineları ds oyunlarında da internetten bakıp yapıyorsunuz çok bir fark yok ha çok beğenmediyseniz de açık dünyayı boş verip düz rotada da ilerleyebilirsiniz bu kadar takmanıza gerek yok oyun zaten böyle bir seçenek sunmuş size. Oyunda keşif yapmak isteyenelr için açık dünya eklenmiş ama dümdüz ilerleyip ds kafasında bitirmek isteyenler için de kocaman yol işaretleri eklenmiş hem haritaya hem gracelere. Bossların hareketleri ise aşırı kafa karıştırıcı ve bayağı fake atıyorlar saldırıyı bekletmeler olsun 2-3 saldırının neredeyse aynı hareket şeması ile olması olsun bayağı kafa karıştırıyor bir anda yerden saldırı yapacak gibi olup çok farklı saldırılar yapıyorlardı. Ha souls-like türünde 500 saatiniz varsa orasını bilemem.

Sevmeyebilirsin hocam ama dikkat et. Sevdiği oyunu hayatı pahasına savunacak kişiler var, onlar zevkinize laf atabilir.

Öncelikle ben; hollow Knight, Salt and Sanctuary, Lies of P, Bloodborne, Sekiro, DS1 2 3 serilerini bitirmiş olarak bu oyuna ısınamadım. 80 saatim yarı yarıya 2 çar oluşturmakla geçti. Nedenlerine gelecek olursak souls oyunları asla açık dünya olmamalı. En çok canımı sıkan da 40'tan fazla NPC var ve hepsinin Questline'ı çok karışık. Örneğin sellen diye büyücü eleman var bunu bir harabede buluyoruz, ögrencisi oluyoruz. Sonra ben bunu bir harabede elleri kolları bağlı buluyorum. Şu great jar mıdır pot mudur ona çukurdan vura vura falan çıkarttığımız gibi kurtarırız sandım kadına vurdum baktım düşmanım oldu. Sonra gunah cikarma vs. vardır da oyunda sinir oldum direkt öldürdüm.

YouTube'dan questline'ına baktım o kadar karmaşık ki. Hanginizin aklına gelecek oraya gideyim, şuraya gideyim, belki oradadır... Bunu internetten araştırmadan imkansız gibi bir şey bence. Oyunu 1 2 seferde tamamlamak yine yetmez belki. Ben bu karmaşıklıktan nasıl zevk alacağım ki.

Caleid'in en altındaki kalede bosslarla kapışacağım bir yandan da raya lucaria akade misinde ilerliyorum falan. Rennala mıydı neydi Boss'un adı, kestim baktım Caleid'deki kalede bosslar yok olmuş. Bizim neredeyse blaidd haric tanımadığımız insanlar radahna cihad eylemeye gelmişler.

Bunlarin hepsi oyunun açık dünya olmasının suçu. Bir seyi bilmeden yaptığına karşılık bir şeyleri triggerlamış olmak can sıkıcı. 2 3 NPC yok abi oyunda ng+ atar bu sefer onu yaparım. 2 3 tane olay da dönmüyor adam 12 dakikalık questline videosu çekmiş. Ben oyunu pataküte oynar bitiririm ayrı ama souls oyunlarını iyi yapan şey bence etrafla etkileşime girdiginde oyunun sana hikayeyi bağlantıyı güzelce yedirmesi ve bunun yanında o karanlık dünyada bulunan NPC'lerin küçük hikayeleriydi.
Boss fightlar desek bosslar o kadar yavaş ki kapısırken tuvalete gidip işimi görüp sandalyeye oturduğumda parry atabiliyorum adeta.

Özetlemek gerekirse açık dünyanın getirdiği olumsuzluk defalarca oynasan bile bu oyunda bir şey kaçırabilirisin. Zindanlar birbirinin aynısı. Görevlerde ne yapacağını bilmek çok zor. Oyun sen daha oyunun %30-%20 tamamlamışken oyunun sonlarında bir yere atıp hehehe bak gelcen buraya sen ileride demesi heyecan verici değil boş vakit kaybettirici bir olay. Oyun en fazla yarı açık dünya olmalıydı. Atıyorum Limgrave'i bitirdik başka bölgeye geçiş hakkı kazanabilirdik. Questline yolu gösterilebilirdi, görev panosu eklenebilirdi oyuna.

Sen sevmiyorsun diye milletidemi soğutma peşindesin anlamıyorum oyunda 100 saatim var ilk souls deneyimim gayet de zevkli bence bu benim düşüncem.

Şahsi bir açıklama yapılmış. Bende Wiki olmadan oynayamıyorum ve yan görev aldığımda karışıklık yaşıyorum. Fakat açık dünya olmasın diyecek kadar değil.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı