Ele geçirilen bilgisayar nasıl kurtarılır?

ersinmorno

Hectopat
Arkadaşlar öncelikle merhaba. Ben Minecraft için texture pack indirirken yanlışlıkla başka bir dosya indirip açtım ve bir de ne göreyim? Kendi kendine CMD komut sistemi falan açılıyor Görev Yöneticisi'ni açıyorum arka planda çalışan cxpslmne gibi gibi uygulamalar 5 6 tane. Instagram'a gireyim dedim Instagram'ımdan Elon Musk'un hikayesini paylaşmışlar ve post atmışlar. Format nasıl atılıyor bilmiyorum da ne yapabilirim yardım edin.

Arkadaşlar öncelikle merhaba. Ben Minecraft için texture pack indirirken yanlışlıkla başka bir dosya indirip açtım ve bir de ne göreyim? Kendi kendine CMD komut sistemi falan açılıyor Görev Yöneticisi'ni açıyorum arka planda çalışan cxpslmne gibi gibi uygulamalar 5 6 tane. Instagram'a gireyim dedim Instagram'ımdan Elon Musk'un hikayesini paylaşmışlar ve post atmışlar. Format nasıl atılıyor bilmiyorum da ne yapabilirim yardım edin.

İlk önce hemen internet bağlantısını kesin, tüm hesaplarınızın şifresini değiştirin ve iki adımlı doğrulamayı açın. Sonra PC'ye format atın.

Öncelikle bilgisayarın İnternet ile olan bağlantısını kopar. Sonra telefonundan tüm hesaplarından çıkış yapma seçeneğiyle çık, şifrelerini dğeiştir ve iki faktörlü korumanı aç. Ardından başka bir bilgisayarda hazırladığın windows kurulum USB'si ile temiz format at. Sana şimdi tara diyeceğim ama internete bağlı olduğun her süre zarfında daha çok zarara uğrama ve data çalışnması riski de var. Alacaklarını gerçi çoktan almışlarıdr.

İlk önce hemen internet bağlantısını kesin, tüm hesaplarınızın şifresini değiştirin ve iki adımlı doğrulamayı açın. Sonra PC'ye format atın.
Aynı şeyi yazmışız fark etmeden aynı anda :D

Aynı şeyi yazmışız fark etmeden aynı anda :D
Twitche girdim kendi kendine bir sürü insana link atmış PC. Bunu 1 saat önce yaptım ve daha yeni fark ediyorum.. Hiç ciddiye almamıştım trojendir diye falan filan hiç beklemiyodum böyle bir virüs olduğunu. İndirdiğim linki güvenilir bir yayıncı gibi gözüken minecraft kanalı koymuştu sitesinin en altına. 20 30 Bin abonesi vardı ve ben de güvenip indirdim.. Şimdi format atmak için USB almaya gidiyorum her şeyimin şifresini değiştirirsem sorun çözülür mü formattan sonra?

HOcam her şey muhtemel. Siz kullanıyormuşsunuz gibi bilgisayarınızı kullanmışlar. Antivirüs tarzı bir şeyiniz yokken bu tür bilmediğiniz sitelerden bilmediğiniz şeyleri indirmemeniz gerek. Her yerde sürekli konusu açılıyor, arkadaş ortamlarında muhabbeti geçiyor. Siz tüm hesaplardan çıkış yap diyin telefondan girip. İkili korumaların tümünü açın kapalıysa. Şifreleri değiştirin. Giremezler daha. Sistemi de biçimlendirerek formatlayın. Yedek alacaksanız o da biraz tehlikeli. Yedek alacağınız USB'ye falan girme olasılığı da var yine trojan gibi şeylerin. Umarım USB'ye alacaksanız da sonrasında bilgisyarınıza bir antivirüs kurmadan geri takmayın USB'yi.

Şu anda ne uygun fiyatlı ve etkili denilebilecek antivirüs ve firewall uygulaması bu bence. 3 cihaz olduğundan telefonunuza veya tabletinize falan bile kurabilirsiniz. Ben 5 senedir maaşallah rahatım.

Hocam siz texture pack indirirken nasıl bu kadar virüs yemeyi başardınız? Windows 10'u İndirin Medya aracını indirin başka bir bilgisayardan ve USB ile formatlayın bilgisayarı.

HOcam her şey muhtemel. Siz kullanıyormuşsunuz gibi bilgisayarınızı kullanmışlar. Antivirüs tarzı bir şeyiniz yokken bu tür bilmediğiniz sitelerden bilmediğiniz şeyleri indirmemeniz gerek. Her yerde sürekli konusu açılıyor, arkadaş ortamlarında muhabbeti geçiyor. Siz tüm hesaplardan çıkış yap deyin telefondan girip. İkili korumaların tümünü açın kapalıysa. Şifreleri değiştirin. Giremezler daha.

Hocam texture pack indirirken trojan indirmeyi başarmış bir adamın şifre değiştirmesi falan uğraşması imkansız. Format atsın ve bitdefender/kaspersky 1 ay ücretsiz üyelik alsın.

Hocam siz texture pack indirirken nasıl bu kadar virüs yemeyi başardınız? Windows 10'u İndirin Medya aracını indirin başka bir bilgisayardan ve USB ile formatlayın bilgisayarı.

Hocam texture pack indirirken trojan indirmeyi başarmış bir adamın şifre değiştirmesi falan uğraşması imkansız. Format atsın ve bitdefender/kaspersky 1 ay ücretsiz üyelik alsın.

Şifreleri falan zaten telefonununda değiştirmeli. O laptopta çok sakıncalı şu anda. Değiştirmek zorunda bu arada bence. Çünkü şifreler mail adresleri falan geçmiştir virüsün sahiplerinin eline. Otomatik yapıyor gerçi bu virüsler işlerini, ama gerekirse Google'a şunun şifresi nasıl değiştirilir veya bunun ikili koruması nasıl açılır diye aratsın bulup yapsın telefonundan.

Format attım ve şifrelerimi değiştirmeye başladım. Bir arkadaş datayı ele geçirirlerse falan filan demişte. Onu ele geçirirlerse ne olur?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı