Electronic Arts Satılabilir veya Dev Firmalarla Birleşebilir

"Abi bak Çinliler bizi dürtüyor ona göre".
Çinliler:

Eeq6e9_WoAEtGvt.jpg
 

Activision-Blizzard 'ın normalde Tencent'e gitmesi bekleniyordu. Hong Kong olaylarında bile "aman ağzımızın tadı kaçmasın" diye Çin'e yanlamışlardı.


Fakat bu satış Blizzard-Activision'un tuttuğu sayısız özel kişisel bilginin de Çin'in eline geçmesi demekti. Bazı yerlerde üst kademelerden bilerek Microsoft'a aldırıldığı ve Amerikan şirketinin, özel verilerinin yine Amerika'da kalması istenmişti diye söyleniyordu.
 
Tekelleşmeyi pek sevmiyorum ya. Bazı firmaların, daha büyük firmalara geçip beklenen oyunlarını çıkarabilmesi için imkan bulması makul geliyor. Lakin hurra diyerek tüm firmaların, 2-3 oluşumun çatısı altında toplanması rekabetçi olmayı da öldürecektir.
 
Ki belki Battlefield serisini düzeltirler, yeni oyun 2042 çöpünden iyi olsa yeter.

Olabilir eğer Microsoft alırsa umarım yönetimini ele alır EA in yönetimi sıkıntılı herkes eski NFS'lere remake istiyor onlar ne yapıyor sağlam bir hamle yapmak yerine başarılı olmayan yeni NFS'ler çıkartıyor en azından eski NFS'leri Steam'e getirse oda olur başarımlar + 1080p bugların çözüldüğü tertemiz bir sürümü Steam'e koysalar o yeni çıkartacakları NFS'den daha çok satar ama nerdeee güzelim fırsatı kendi değerlendirmiyor :)
 
@S.A.T Ubisoft, Take-Two ve EA firmalarından birisi Tencent'e gidecek diyorum. Bana en yakın Ubisoft geliyor hali hazırda hisseleri de var. Take-Two'yu Çin'e yedirmezler, EA ise ciddi paraların döneceği bir şirket Microsoft gibi parasının sınırını bilmeyen veya Disney gibi pazarda agresifleşen bir şirkete gitmesi daha olası.
Valve: Ben kaldım kardeş... Ben kaldım.
 

Geri
Yukarı