Elegoo neptune 4 0,6mm nozzle ayarları nasıl olmalı?

quarest

Megapat
0,6mm nozzle ile baskı almaya çalışıyorum fakat katmanlar linkteki gibi sıkıntılı çıkıyor, slicer ayarlarından nozzle boyutunu değiştirdim, akış kalibrasyonu yaptım. Bu sorun neden kaynaklanıyor olabilir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim profili kullanıyorsan orada zaten 0.6mm nozzle PLA ayarları mevcut. Kullanmıyorsan, Orcaslicer'daki N4 profillerinden yararlanarak atladığın bir nokta varsa düzeltebilirsin.

Reddit'de Cura kullandığını da belirtmişsin.

The Office gif. Steve Carell as Michael wears a suit and angrily shouts, No! No! God please! No! No!

Son düzenleme:
Benim profili kullanıyorsan orada zaten 0.6mm nozzle PLA ayarları mevcut. Kullanmıyorsan, Orcaslicer'daki N4 profillerinden yararlanarak atladığın bir nokta varsa düzeltebilirsin.

Reddit'de Cura kullandığını da belirtmişsin.

Eki Görüntüle 2118498
Reddit hesabımı nerden biliyorsun hocam :D

Peki hocam, deneyeyim senin profilini. İlk nozzle'ı taktığımda hiçbir ayara ellemeden flow %93'de bir benchy bastım ufak bir extrüzyon sorunu dışında bir sorun yaşamadım, sonra flow test yaptım %100'e çıkardım flow'u fakat alt katmanları basarken imgur linkindeki gibi sorunlu çıkıyor, anlam veremedim. Ayrıca sence bu hotend'deki yamukluk normalmi? yatağa 90 derece gözüküyor fakat sanki sağa doğru ufak bir yamukluk var. Nozzle'ı takarken hotendi pense ile tutmuştum.

Hocam birde linki tekrardan gönderebilme imkanın varmı sana zahmet?

Aslında forumlarda ve 3D youtube kanallarında çoğu kişinin yeni favorisi Orcaslicer, yakın zamanda N4 profilleri de eklendi.

Ben Prusaslicer'a alıştığım için kullanmaya devam ediyorum.

Profilde SM olanlar 0.4mm nozül için, SM06 ise 0.6mm için. Bastığın modele bağlı olarak ayarlarla oynaman gerek.

Bu 3. kez oldu sanırım. 🙂 Orcaslicer'da da 0.4 ve 0.6mm nozül ayarları mevcut.

Cura'da MVS ayarı yok diye daha önce birkaç kez belirtmiştim, 0.6mm nozül ile de aynı hız değerlerinde basmaya çalışırsan hızları limitleyecek bir mekanizma olmadığı için sıkıntı yaşarsın.

Fotoğrafı çekme açına göre düz olan da yamuk gözükebileceği için yamuk ya da değil diyemem. Isıtıcı bloğun ön yüzü X'e paralel değilse sıcakken bloğu birkaç derece çevirirsin, kablolara dikkat ederek tabii.

Bloğun tabanı XY düzlemine paralel değilse :
Z eksen profillerin kasayla 90 derece yapıyorsa, hotendi X 0'a yakın bir noktaya getirirsen bloğun sol yüzü ile profil arasında sıfır dereceden büyük fark var mı daha iyi görebilirsin.

Öte yandan; kusur ararsan her türlü bulursun, bunlar endüstriyel makine hassasiyetinde değiller zaten. Tabii bu Z eksen tekerleri fırfır dönsün anlamına da gelmiyor. 😁

Son düzenleme:
Bu 3. kez oldu sanırım. 🙂 Orcaslicer'da da 0.4 ve 0.6mm nozül ayarları mevcut.

Cura'da MVS ayarı yok diye daha önce birkaç kez belirtmiştim, 0.6mm nozül ile de aynı hız değerlerinde basmaya çalışırsan hızları limitleyecek bir mekanizma olmadığı için sıkıntı yaşarsın.

Fotoğrafı çekme açına göre düz olan da yamuk gözükebileceği için yamuk ya da değil diyemem. Isıtıcı bloğun ön yüzü X'e paralel değilse sıcakken bloğu birkaç derece çevirirsin, kablolara dikkat ederek tabii.

Bloğun tabanı XY düzlemine paralel değilse :
Z eksen profillerin kasayla 90 derece yapıyorsa, hotendi X 0'a yakın bir noktaya getirirsen bloğun sol yüzü ile profil arasında sıfır dereceden büyük fark var mı daha iyi görebilirsin.

Öte yandan; kusur ararsan her türlü bulursun, bunlar endüstriyel makine hassasiyetinde değiller zaten. Tabii bu Z eksen tekerleri fırfır dönsün anlamına da gelmiyor. 😁
Evet hocam, 3 kez :D Bu makinede çok sorun yaşadım nedense, hem slicer hemde yanlış fabrika montajı nedeniyle, önceki açtığım konularda bulamadım linki, kusura bakma. Ayrıca cevabın için teşekkür ederim. 0,6 da kaç mms yazdırmam gerekiyor? 300mms deniyodum ben.

Ayrıca sm 06 şeklinde falan çıkmıyor hocam ayarlar, bu şekilde gözüküyor. Sm neptune 4 adlı profil benim profilim, onu da senden almıştım.

Bu arada orca slicer modifiyeli prusa slicer gibi, bayağı hoşuma gitti benim.

Son düzenleme:
Ben modele bağlı olarak hızla oynuyorum. Parça kesiti daraldıkça hızı düşürüyorum. Tecrübeye dayalı, parça yeterli genişlikte ise hızları olduğu gibi bıraktığım da oluyor.

Nozül çapı için ayrıca hız değiştirmem gerekmiyor çünkü MVS değerine göre hız otomatikman düşürülmüş oluyor.

Max volumetric speed = Layer Height × Extrusion Width × Speed

Mesela PLA için 0.6mm nozzleda 0.12mm katman yüksekliği için MVS=0.12x0.6x300=21.6 olur, benim 17'de kullandığımı biliyorsun. 0.6mm için değeri belki 1-2 birim yukarı çekmeyi deneyebilirsin.

Sonuç olarak: Daha büyük delikli nozzle ile 0.4mm nozzle için kullandığın agresif hızlara ulaşamazsın.

Teşekkür ederim hocam.

Hocam peki orsa slicer da mvs yi kapatma imkanım bulunmuyor mu, bir bilgin var mı? 15 dakikalık baskı 33 dakikaya uzuyor ve ben kullanmayada pek gerek duymadım 2 makinedede, hem slicer üzerinde öyle bir ayar bulamadım hem de web'dede öyle bir şey yok.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı