Tablayı ısıtmıyor musun?
Ondan bahsetmiyorum, ölçüm yaparken ve tablayı ayarlarken tablayı 65c ye ısıt ve yapmadan 2 3 dk önce bekle, pla da bassan tablayı ısıt yoksa resimdeki gibi ortası boşluk kalacakdır.Pla kullanıyorum ve çoğu zaman gerek bile yok diye biliyorum ama ben yine de 60 dereceye ayarlıyorum.
Uzun zamandır yatak ayarını çok güzel ayarlıyordum ve pürüzsüze yakın baskılar alıyordum fakat geçen elim çarptı ve ayarı epey bir kaydı bende sıfırdan kağıtla ayarlıyım dedim. Olmuyor, resmen çıldırmak üzereyim ya baskı çok yakın olduğu için sürtüyor ya da havada kaldığı için yüzeye tutunmuyor. @Siyah Martı hocam bu ELEGOO da kağıt işleminden sonra bundan emin olmanın yöntemi var mı? Auto level yaptıktan sonra bir tarafta örnek olarak 0.30 varken bir tarafta 0.05 var bunlar bir anlam ifade ediyor mu? Klipper üstünde ki bed ayarımın görseli şu şekilde bunun ne anlama geldiğini de anlamıyorum. Yardımcı olursanız ya da kaynak atarsanız çok rahatlayacağım gerçekten.
Eki Görüntüle 2301724
Otomatik ayardan sonra ekranda ölçüm noktalarının değerleri yazar, eksi ise tabla nozülden uzak, artı ise nozüle yakın gibi düşünebilirsin, değerlerden bazıları +/- 0.2Mm'den yüksek ise kağıt ayarın sıkıntılı olabilir, en azından videoda öyle belirtiliyor. Ben değerlere bakmıyorum açıkçası, el ayarım iyi olduğundan sorun yaşamıyorum çünkü. Öte yandan kağıt ayarını arka arkaya defalarca yapıp tatmin olduktan sonra diğer aşamaya geçiyorum.
Daha önce defalarca yaptıysan ve kendinden emin isen bence başka kontroller de yapman iyi olur.
X ekseni kasa yüzeyine sağ ve solda aynı uzaklıkta mı? Değilse X ekseni ayarı.
Tablada boşluk/oynaklık/dingildeklik var mı? Varsa teker ayarı.
Baskı kafasında boşluk var mı? Varsa teker ayarı.
Genel olarak iskelet vidalarının kontrolü? Gevşeyen varsa sıkman gerek. Sensör vidasını da kontrol et, oynuyor olmasın.
Ayar öncesi filamenti çıkarman ve nozülü silmen gerek, kalıntı kalırsa değerleri yanlış ölçersin.
Ben pla için n4'te tablayı 65 derecede kullanıyorum.
Tek bir kağıt ayarından sonra birden çok otomatik ayar çalıştırmanın anlamı yok, çünkü aynı temel üzerinde aynı şeyi yapıyor.
Bahsettiğin brim sorununu anlamadım, slicerlarda hangi çizginin ne olduğunu belirten Legend'lar olur, oradan sorunu tespit edip anlatırsan yardımcı olabilirim. Baskı öncesi kafa sıcak çok beklerse filament biraz akar dolayısıyla nozülde boşluk olur, ilk filament gelene kadar baştan başlayarak filament gelene kadarki kısım belki basılmayan kısımdır.
Video, ELEGOO official YouTube sitesi, playlistlerde.
Ben kağıdı nozülün ucuna doğru itip çekmiyorum, nozülün altına koyuyorum, sonra kağıdı sağa sola kaydırarak istediğim sürtme hissini yakalayana kadar alttan ayar yapıyorum, o şekilde daha az sinir bozucu oluyor benim için.
Brim olabileceğini düşündüğün şeyin tam olarak ne olduğunu anlayabilirsin. Yukarıdaki görselde sağ üstteki renkli kutucuklardaki renkler neyin ne olduğunu belirtmek için, demek istediğim şey buydu.
Yaptığın testte (mouse ear) brim kullanmıyor olman lazım, sonuçta o test, sen ek yardımcı kullanıyorsun. Bazılarını atlama şansı yok, o bölgede nozül filamentin çıkmasına izin vermeyecek kadar tablaya fazla yakın olabilir mi?