ELEGOO Neptune 4 Plus yatak ayarı yapılamıyor

Erdym

Kilopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Uzun zamandır yatak ayarını çok güzel ayarlıyordum ve pürüzsüze yakın baskılar alıyordum fakat geçen elim çarptı ve ayarı epey bir kaydı bende sıfırdan kağıtla ayarlıyım dedim. Olmuyor, resmen çıldırmak üzereyim ya baskı çok yakın olduğu için sürtüyor ya da havada kaldığı için yüzeye tutunmuyor. @Siyah Martı hocam bu ELEGOO da kağıt işleminden sonra bundan emin olmanın yöntemi var mı? Auto level yaptıktan sonra bir tarafta örnek olarak 0.30 varken bir tarafta 0.05 var bunlar bir anlam ifade ediyor mu? Klipper üstünde ki bed ayarımın görseli şu şekilde bunun ne anlama geldiğini de anlamıyorum. Yardımcı olursanız ya da kaynak atarsanız çok rahatlayacağım gerçekten.

1725386962397.png

Pla kullanıyorum ve çoğu zaman gerek bile yok diye biliyorum ama ben yine de 60 dereceye ayarlıyorum.
Ondan bahsetmiyorum, ölçüm yaparken ve tablayı ayarlarken tablayı 65c ye ısıt ve yapmadan 2 3 dk önce bekle, pla da bassan tablayı ısıt yoksa resimdeki gibi ortası boşluk kalacakdır.

Uzun zamandır yatak ayarını çok güzel ayarlıyordum ve pürüzsüze yakın baskılar alıyordum fakat geçen elim çarptı ve ayarı epey bir kaydı bende sıfırdan kağıtla ayarlıyım dedim. Olmuyor, resmen çıldırmak üzereyim ya baskı çok yakın olduğu için sürtüyor ya da havada kaldığı için yüzeye tutunmuyor. @Siyah Martı hocam bu ELEGOO da kağıt işleminden sonra bundan emin olmanın yöntemi var mı? Auto level yaptıktan sonra bir tarafta örnek olarak 0.30 varken bir tarafta 0.05 var bunlar bir anlam ifade ediyor mu? Klipper üstünde ki bed ayarımın görseli şu şekilde bunun ne anlama geldiğini de anlamıyorum. Yardımcı olursanız ya da kaynak atarsanız çok rahatlayacağım gerçekten.

Eki Görüntüle 2301724
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Otomatik ayardan sonra ekranda ölçüm noktalarının değerleri yazar, eksi ise tabla nozülden uzak, artı ise nozüle yakın gibi düşünebilirsin, Değerlerden bazıları +/- 0.2mm'den yüksek ise kağıt ayarın sıkıntılı olabilir, en azından videoda öyle belirtiliyor. Ben değerlere bakmıyorum açıkçası, el ayarım iyi olduğundan sorun yaşamıyorum çünkü. Öte yandan kağıt ayarını arka arkaya defalarca yapıp tatmin olduktan sonra diğer aşamaya geçiyorum.

Daha önce defalarca yaptıysan ve kendinden emin isen bence başka kontroller de yapman iyi olur.

X ekseni kasa yüzeyine sağ ve solda aynı uzaklıkta mı? Değilse X ekseni ayarı.
Tablada boşluk/oynaklık/dingildeklik var mı? Varsa teker ayarı
Baskı kafasında boşluk var mı? Varsa teker ayarı
Genel olarak iskelet vidalarının kontrolü? Gevşeyen varsa sıkman gerek.Sensör vidasını da kontrol et, oynuyor olmasın.
Ayar öncesi filamenti çıkarman ve nozülü silmen gerek, kalıntı kalırsa değerleri yanlış ölçersin.

Ben PLA için N4'de tablayı 65 derecede kullanıyorum.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Otomatik ayardan sonra ekranda ölçüm noktalarının değerleri yazar, eksi ise tabla nozülden uzak, artı ise nozüle yakın gibi düşünebilirsin, değerlerden bazıları +/- 0.2Mm'den yüksek ise kağıt ayarın sıkıntılı olabilir, en azından videoda öyle belirtiliyor. Ben değerlere bakmıyorum açıkçası, el ayarım iyi olduğundan sorun yaşamıyorum çünkü. Öte yandan kağıt ayarını arka arkaya defalarca yapıp tatmin olduktan sonra diğer aşamaya geçiyorum.

Daha önce defalarca yaptıysan ve kendinden emin isen bence başka kontroller de yapman iyi olur.

X ekseni kasa yüzeyine sağ ve solda aynı uzaklıkta mı? Değilse X ekseni ayarı.
Tablada boşluk/oynaklık/dingildeklik var mı? Varsa teker ayarı.
Baskı kafasında boşluk var mı? Varsa teker ayarı.
Genel olarak iskelet vidalarının kontrolü? Gevşeyen varsa sıkman gerek. Sensör vidasını da kontrol et, oynuyor olmasın.
Ayar öncesi filamenti çıkarman ve nozülü silmen gerek, kalıntı kalırsa değerleri yanlış ölçersin.

Ben pla için n4'te tablayı 65 derecede kullanıyorum.

Hocam dediğiniz çoğu şeyi yapıp test yaptım ve arada tablaya değiyordu azıcık ince ayarlar yapıp hallettim yaklaşık 6-7 kez automatic çalıştı fakat ilk katmanda basılan sanırım adı brim olan yuvarlaklardan bazıları basılmıyor yani bildiğin yazıcı unutuyor sanki. Ayrıca attığınız video bana hiç denk gelmedi ve kağıdı çekerken gelmeli ama iterken gelmemeli terimi tam aradığım şey, ben her 2 yönde sanıyordum sağolun.

Son düzenleme:
Tek bir kağıt ayarından sonra birden çok otomatik ayar çalıştırmanın anlamı yok, , çünkü aynı temel üzerinde aynı şeyi yapıyor.

Bahsettiğin brim sorununu anlamadım, slicerlarda hangi çizginin ne olduğunu belirten legendlar olur, oradan sorunu tespit edip anlatırsan yardımcı olabilirim. Baskı öncesi kafa sıcak çok beklerse filament biraz akar dolayısıyla nozülde boşluk olur, ilk filament gelene kadar baştan başlayarak filament gelene kadarki kısım belki basılmayan kısımdır.

Video, Elegoo Official youtube sitesi, playlistlerde.

Ben kağıdı nozülün ucuna doğru itip çekmiyorum, nozülün altına koyuyorum, sonra kağıdı sağa sola kaydırarak istediğim sürtme hissini yakalayana kadar alttan ayar yapıyorum, o şekilde daha az sinir bozucu oluyor benim için.

Tek bir kağıt ayarından sonra birden çok otomatik ayar çalıştırmanın anlamı yok, çünkü aynı temel üzerinde aynı şeyi yapıyor.

Bahsettiğin brim sorununu anlamadım, slicerlarda hangi çizginin ne olduğunu belirten Legend'lar olur, oradan sorunu tespit edip anlatırsan yardımcı olabilirim. Baskı öncesi kafa sıcak çok beklerse filament biraz akar dolayısıyla nozülde boşluk olur, ilk filament gelene kadar baştan başlayarak filament gelene kadarki kısım belki basılmayan kısımdır.

Video, ELEGOO official YouTube sitesi, playlistlerde.

Ben kağıdı nozülün ucuna doğru itip çekmiyorum, nozülün altına koyuyorum, sonra kağıdı sağa sola kaydırarak istediğim sürtme hissini yakalayana kadar alttan ayar yapıyorum, o şekilde daha az sinir bozucu oluyor benim için.

Yok hocam kenarlarda bed level test yaptığımda sağ üst ve sol altta sürtünme oluyordu AX ayarını biraz döndürüp tekrardan Auto çalıştırıyordum. Ek olarak bahsettiğiniz şeyi tam anlamadım ama şöyle örnek verebilirim.

1725444099081.png

İşaretlediğim yerler nedense bazen olmuyor ve özellikle sadece bu yuvarlak yerlerde bu sorun oluyor baskının kendisine etki etmiyor ama insan takılıyor işte.

Brim olabileceğini düşündüğün şeyin tam olarak ne olduğunu anlayabilirsin. Yukarıdaki görselde sağ üstteki renkli kutucuklardaki renkler neyin ne olduğunu belirtmek için, demek istediğim şey buydu.

Yaptığın testte (mouse ear) brim kullanmıyor olman lazım, sonuçta o test, sen ek yardımcı kullanıyorsun. Bazılarını atlama şansı yok, o bölgede nozül filamentin çıkmasına izin vermeyecek kadar tablaya fazla yakın olabilir mi?

Brim olabileceğini düşündüğün şeyin tam olarak ne olduğunu anlayabilirsin. Yukarıdaki görselde sağ üstteki renkli kutucuklardaki renkler neyin ne olduğunu belirtmek için, demek istediğim şey buydu.

Yaptığın testte (mouse ear) brim kullanmıyor olman lazım, sonuçta o test, sen ek yardımcı kullanıyorsun. Bazılarını atlama şansı yok, o bölgede nozül filamentin çıkmasına izin vermeyecek kadar tablaya fazla yakın olabilir mi?

Testin böyle yapıldığını bilmiyordum ama bu brim olayını hemen hemen her zaman yaşıyorum ve belli bir konumu yok bir de nozzle çok yakın olduğunu düşünmüyorum çünkü yazıcının üstündeki çark bazı brimleri çizerken nedense hiç dönmüyor.

@Siyah Martı hocam sorunu buldum beyaz filament almıştım daha yeni ve sorun ondaymış. Porimayı aradığımda elimde ki PETG ile de baskı almamı istediler ve biri pürüzsüzken diğeri pütürcüklü oluyordu ki PETG de ayar bile yapmama rağmen kusursuzdu. Şimdi yarın filamenti kontrole göndereceğim. Yatak ayarımda da sorun yokmuş filamentin kendisi tabladan kalkıp bozmaya başlıyormuş.

1725556955348.png
1725557000316.png
1725557012513.png

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı