Ben ön sipariş döneminde neptune 4 aldım, Ağustos'dan beri kullanıyorum. 7500TL'nin altında satılıyordu, 2024 itibarıyla fiyatlarını bence fazla yukarı çektiler, mevcut fiyatından ötürü ben N4 ya da N4 Pro almazdım. Yaz ortalarında ya da sonbahar döneminde genelde firmalar yeni model çıkarır, acelen yoksa onları da bekleyebilirsin.
N4'lerde fan sesleri oldukça yüksek, arka fanlar aşırı uçta zaten. Printables'da modeli soğutan yan fan Upgrade'i için modeller var ama orada kullanılan fanlar da noname ürünler değil. Bendeki makinede sadece anakart fanı stok ki onu da bir ara değiştirmeyi düşünüyorum.
Firmware'i için biraz Reddit'de zaman geçirmek gerekiyor, başlarda oldukça bocaladılar, Z-offset sorunu insanları yordu, Firmware güncellemeleri geç çıktı, güncel Firmware'ler ne kadar stabil bilmiyorum, ben geldiği şekilde kullanıyorum.
Makinede kamera kullanılabiliyor ama akıcı bir görüntü yok(ben kamera kullanmıyorum), USB Wi-Fi birkaç ayardan sonra sorunsuz çalışıyor.
Baskı kalitesi güzel, reklam hızlarında tabii ki çalışmıyor. Yakın zamanda bütçe aralığın için açılan tavsiye konularına bakabilirsin.
Videodaki baskı kalitesine sahip: