Elegoo Neptune 4 Pro alınır mı?

İlk makine olacaksa sorun yaşandığı durumda acaba makineden mi benden mi sorusu can sıkabilir, ellenmemiş olduğu sürece ikinci el belki alınabilir ama ben printerı ikinci el almayı düşünmem ayrıca anlamlı olacak kadar fiyatları düşük de olmuyor çoğunlukla. A1'in tabla kablosu yangın riski oluşturduğu için geri çağrılmıştı, yeni tasarımlı kabloyla değiştirilmiş olması gerekli...

Ben PLA ve ABS dışında baskı almıyorum, mermer filament aşındırıcı bir özellikteyse ona uygun nozül ile değiştirilebilir, sertleştirilmiş nozüller de satılıyor.

Makine 0.4mm delikli nozül ile geliyor ama daha büyük delikli nozül de kullanılabilir, bende 0.4'den çok 0.6mm yedeği mevcut, Aliexpress'den sonbaharda herşey dahil tanesi ortalama 30TL'ye gelmişti.

Emin ol Neptune 4 sayfalarında gezsen daha da korkarsın. N4'de de offset ayarından sonra makine kapatılıp açılınca değeri sıfırlıyordu, tabla ayar çarkları düşüp tabla baskı sırasında düşüyordu vb. türlü türlü şey.
Anladım teşekkürler, biraz daha düşünüp eğer almaya karar verirsem V3 KE alacağım sanırım.

Ben ön sipariş döneminde neptune 4 aldım, Ağustos'dan beri kullanıyorum. 7500TL'nin altında satılıyordu, 2024 itibarıyla fiyatlarını bence fazla yukarı çektiler, mevcut fiyatından ötürü ben N4 ya da N4 Pro almazdım. Yaz ortalarında ya da sonbahar döneminde genelde firmalar yeni model çıkarır, acelen yoksa onları da bekleyebilirsin.

N4'lerde fan sesleri oldukça yüksek, arka fanlar aşırı uçta zaten. Printables'da modeli soğutan yan fan Upgrade'i için modeller var ama orada kullanılan fanlar da noname ürünler değil. Bendeki makinede sadece anakart fanı stok ki onu da bir ara değiştirmeyi düşünüyorum.

Firmware'i için biraz Reddit'de zaman geçirmek gerekiyor, başlarda oldukça bocaladılar, Z-offset sorunu insanları yordu, Firmware güncellemeleri geç çıktı, güncel Firmware'ler ne kadar stabil bilmiyorum, ben geldiği şekilde kullanıyorum.

Makinede kamera kullanılabiliyor ama akıcı bir görüntü yok(ben kamera kullanmıyorum), USB Wi-Fi birkaç ayardan sonra sorunsuz çalışıyor.

Baskı kalitesi güzel, reklam hızlarında tabii ki çalışmıyor. Yakın zamanda bütçe aralığın için açılan tavsiye konularına bakabilirsin.

Videodaki baskı kalitesine sahip:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam günümüzde neptune 4 ve neptune Pro fiyatları birbirine çok yakın Pro tercih edeceğim sanırım baskı kalitesi aynı değil mi? Ayrıca çok sesli diye biliyorum odada geceleri çalıştırabilir miyim dersiniz.

Daha önce de fiyatları çok yakındı. Pro için o ufak farkı vermeye gene de gerek yok ama sen bilirsin.

Evet çok sesli, Printables'da daha sessiz fan kullanımına izin veren tasarımlar var ya da kendin bir şeyler tasarlayabiliyorsan kendi çözümünü getirebilirsin. Geceleri çalıştıramazsın, bendekinin üzerinde stok fan kalmadı.

Daha önce de fiyatları çok yakındı. Pro için o ufak farkı vermeye gene de gerek yok ama sen bilirsin.

Evet çok sesli, Printables'da daha sessiz fan kullanımına izin veren tasarımlar var ya da kendin bir şeyler tasarlayabiliyorsan kendi çözümünü getirebilirsin. Geceleri çalıştıramazsın, bendekinin üzerinde stok fan kalmadı.

Baskı kalitesi konusunda nasıl aynı mı?

Güncel olarak N4 Pro N4lerden daha ucuz kalmış. V3 KE ile aralarında da 1000 liradan fazla fiyat farkı var. Aşağıda da V3 SE var. Ben çok arada kaldım ama sanırım N4 pro alacağım. Hızlı baskı, yüzey kalitesi ve ABS basma yeteneğinden dolayı. Siz neler düşünüyorsunuz? Yaklaşık 2000 lira farkla V3 SE'den fazlasıyla iyi gibi görünüyor.

9000'e N4 satılıyor, stoğu bulmak lazım, birkaç gün önce Robolink'de 9K idi. Ben Pro almazdım, almadım da zaten.

SE yerine N4 alırdım, 9K için konuşuyorum. Ama daha düşük bütçe için SE de iyi. KE'de K1 hotendine benzer bir hotend olduğu için ve K1'deki sorunlar tam çözülemediği için KE biraz riskli.

Ses önemliyse fan upgrade'i için de bütçe gerekecek, makineler ağır sesli. Bende N4'ün bütün fanlarını değiştirdim.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı